Davutoğlu, Baydar'ın sorusunu cevapladı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türk askeri yetkililerinin veya MİT görevlilerinin Suriye’de tutuklu oldukları iddialarını yalanladı.

Davutoğlu, Baydar'ın sorusunu cevapladı

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ankara’da Singapurlu meslekdaşı Kasiviswanathan Shanmugam ile düzenlediği basın toplantısında “Suriye’de tek bir Türk askeri yok” açıklamasını yaptı.

Daha önceleri Türk askeri ve istihbarat yetkililerinin gözaltına alındığı haberleri Suriye basınında çıkmıştı. En son Suriye’de bir askeri üsse girmeye çalışan Türk pilotlarının gözaltına alındığı haberleri çıkmıştı.

CHP Milletvekili Lütfi Baydar, bugün Meclis’te bu konuyla ilgili resmi soru önergesi vermişti.

CHP Milletvekili Baydar, şimdiye kadar Suriye’de tutulan 10 isim tespit ettiklerini ve bu isimleri kendilerine Suriye Parlamento üyesi Sharef Marsan adlı kişiden alındığını söyledi.

Baydar yaptığı açıklamada “Marsan bize iki general, altı subay ve dört MİT yetkilisinin Suriye’de yakalandığını söyledi. Bu bilgi çok güvenilir bir kaynaktan sağlanmıştır” dedi.

Baydar Suriye’de oldukları tahmin edilen yetkililerin isimlerini de açıkladı.

Kaptan Yasin K., teğmen Sinan T., teğmen Fuat Y., teğmen Mustafa H., asteğmen Hasan G., Tarık T., İbrahim M., Yusuf C., Murat Y., ve Harun M.

Kaynak: Diyarbakır Söz