Cizre virane!

Cizre'de sokağa çıkma yasağı devam ederken, dün de ilçenin birçok mahallesinde patlama ve silah sesleri duyuldu.

Cizre virane!

Cizre İlçesi'nde güvenlik güçlerinin girişini engellemek için sokaklara hendekler kazan PKK'ya karşı cuma akşamı sokağa çıkma yasağı konularak başlatılan operasyon devam ediyor. Sokağa çıkma yasağı ile birlikte ilçedeki telefon ve internet iletişimi kesilirken, ilçeye elektrik de verilmediği belirtildi.

CİZRE'DE HAYAT DURMUŞ

Elektrik, su ve GSM hatlarında kesinti olan ilçede ekmek ve gıda sıkıntısı yaşandığı öğrenildi. Cizre'de açılan fırın önünde ekmek kuyruğu oluştu. Birçok cadde ve sokakta yüzleri maskeli PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri tarafından kurulan barikatlara piknik tüpünden yapılan el yapımı patlayıcı yerleştirilme ihtimaline karşı güvenlik önlemi alınırken, operasyona insansız hava araçları da destek veriyor. Çatışma sırasında park halindeki bir çok araca da kurşun isabet etti. Sokağa çıkma yasağı nedeniyle ilçeye giriş ve çıkışlar kapatılırken, İpekyolu'nu kullanan araçların geçişi ise kontrollü şekilde sağlanıyor.

1 CENAZE TAZİYE EVİNE GÖTÜRÜLDÜ

Cizre'de bulunan HDP Mardin Milletvekili Enise Güneyli, ilçede yaralıların bulunduğunu belirterek, bütün iletişim kanallarının kapalı olması nedeniyle sağlık bilgi alamadıklarını söyledi. HDP milletvekilleri Aycan İrmez, Ayşe Acar Başaran, Enise Güneyli, Faysal Sarıyıldız, Ferhat Encü, Gülser Yıldırım, Leyla Birlik, Leyla Güven, Mahmut Toğrul, Mehmet Ali Aslan, Nursel Aydoğan, Sibel Yiğitalp ve Ziya Çalışkan, yaşanan olaylarla ilgili ortak açıklama yaptı.

Sokağa çıkma yasağı uygulanmasına karşı çıkılan ve cenazelerin defnedilmesine izin verilmediği ileri sürülen açıklamada, Şırnak Valisi'ne hitaben "Sizi Cizre'de uyguladığınız bütün özel uygulamalardan vazgeçmeye ve yasaların tanıdığı yetkilerinize çekilmeye davet ediyoruz" ifadeleri yer aldı.

18 YAŞINDAKİ OSMAN ÇAĞLI

Cizre İlçesi Cudi Mahallesi’nde keskin nişancıların açtığı ateş sonucu yaralanan Osman Çağlı’nın (18)  hastaneye götürülemediği için kan kaybından hayatını kaybettiği belirtildi. Çağlı’nın Sabah saatlerinde hastahaneye götürülmek istendiği fakat Çağlı ve bir yaralının bulunduğu araca polis tarafından ateş açılması nedeniyle hastahaneye ulaştırılamamıştı.

CİZRE'YE YÜRÜMEK İSTEDİLER

Öte yandan, Silopi'de HDP İlçe binası önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, Cizre'deki sokağa çıkma yasağı ve yaşanan olayları protesto etmek için yürüyüş yaptı. Yaklaşık 150 metre yürüyen grubun önü, 4'üncü cadde üzerinde İpek Yolu'na çıkmadan önce polis tarafından kesildi.  Polis gruba yürüyüşün yasak olduğunu anons etmesi üzerine grup 4'üncü Cadde'ye doğru hareket ederek olaysız dağıldı.

AMBULANS'A ATEŞ AÇILDI

Şırnak merkez 112 Acil Servis istasyonuna ait ambulans, görev dönüşü Silopi-Cizre çevre yolunda seyir halindeyken, PKK mensuplarının uzun namlulu silahlı saldırısına uğradı. Olayda ölen ve yaralanan olmazken, ambulansın sağ arka lastiği ve çamurluğuna kurşun isabet etti. Saldırının ardından güvenlik güçleri PKK'lıların yaklanması için operasyon başlattı.

ASKERİ ARAÇA PUSU KURULDU

Batman'ın Kozluk ilçesi Yanıklı köyü mevkisinde PKK mensuplarınca yola yerleştirilen el yapımı patlayıcı, iki askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirildi. Can kaybı ve yaralanmanın meydana gelmediği patlamada, zırhlı araçlarda hasar, karayolunda da çukur oluştu. Ulaşımda da bir süre aksamaya neden olan patlamayla ilgili bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

HÜKÜMET KONAĞINA SALDIRI

Mardin'in Mazıdağı ilçesinde  önceki gece Cumhuriyet Meydanı'ndaki kaymakamlık binasının bahçesine el bombası atıldı. Olayda hafif şekilde yaralanan bir polis memuru, 112 Acil Servis ekiplerince kaldırıldığı Mardin Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Yaralı polis memurunun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Karanlıktan faydalanarak kaçan saldırganların yakalanması için başlatılan çalışma devam ediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz