CHP'li vekilden Başbakan'a sert cevap

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “kürtaj” ve “sezaryen” ile ilgili sözlerine, “Başbakan’ın açıklamasını son derece hazin buluyorum.

CHP'li vekilden Başbakan'a sert cevap

Başbakan’ın kadının bedeni üzerinden siyaset yapmayı bırakması gerekiyor, özetle diyorum ki Başbakan ‘vajina’ bekçiliğini bıraksın” yanıtını verdi.

 

MELDA ONUR: “TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA”

CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ise şöyle dedi: “Başka insanların bedenleri üzerinde Başbakan’ın böyle bir görüş vermesi doğru değil. Sezaryena ya da kürtaja ya da normal doğuma çocuğunu doğurup doğurmamaya karar verecek olan kadının kendisidir.

Başbakan çıkıp böyle bir fetva tarzı bir şey verirse çok yanlış olur. Bunu doktor söyler, ailelerde bu tip görüşler olur ama Başbakan’ın çıkıp böyle bir şey söylemesi o kadar yanlış ki.

Kürtajı yasaklarken tecavüze uğrayıp hamile kalan bir sürü kadını düşünmesi lazım. Ne yapacağız, onları da tecavüzcüleriyle mi evlendireceğiz diye. Sezaryen yüzyıllardır uygulanan bir doğum yöntemi. Bunun aşırıya kaçmasını engellemek için 'Ben sezaryena karşıyım' lafı son derece talihsiz bir açıklama.

Artık bırakın Başbakan olarak bu erkek milleti kadınların bedenleri üzerinden ellerini çeksinler”

Kaynak: Diyarbakır Söz