Bir koltukta iki başkan mı?

İl Teşkilatının Genel Merkezin kararıyla görevden alınarak yerine atama yapıldığını iddia ettiği Bismil İlçe Başkanı Veysel Yağmur, rest çekerek görevinin başında olduğunu duyurdu.

Bir koltukta iki başkan mı?

AK Parti Diyarbakır il ve ilçe teşkilatları arasındaki anlaşmazlıklarda, sular durulmuyor. Görevden alındığı iddia edilerek yerine Muzaffer Cengiz Özaydın’ın atandığı duyurulan Bismil İlçe Başkanı Veysel Yağmur, iddiaları yalanlayarak ‘iddialar asılsızdır, görevimin başındayım’ dedi. Yağmur’un istifaya zorlandığı ortaya çıkarken, “Bismil ilçe başkanı kim sorusu gündeme” geldi?

3 yıldır Bismil İlçe Başkanlığı'nı yapan Veysel Yağmur İl Başkanlığı ile Genel Merkezin istifa talebine rest çekerek kabul etmedi. Buna ramen, Yağmur’un yerine Muzaffer Cengiz Özaydın’ın atandığını Diyarbakır İl Yönetimi duyurdu.

'GÖREVİMİN BAŞINDAYIM'

AK Parti Diyarbakır İl örgütündeki ‘Bismil’ bilmecesi devam ederken, Veysel Yağmur sosyal medya hesabından yeni bir açıklama yaptı. Yağmur şu ifadeleri kullandı, “Benim bilgim ve dahilim haricinde çıkan haberler asılsızdır İtibar edilmemesini ve önemsenmemesini rica ediyorum. Görevimin başındayım. Şahsıma görev tebliğ edildiğinden bu yana, Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, bağlı olarak görevimi layıkıyla yerine getirdim, getiriyorum, GETİRECEĞİM” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN KİM SORUSU

“Başkan kim” sorusunu gündeme getiren Yağmur’un ortaya koyduğu dirençe karşı, Diyarbakır İl Teşkilatından herhangi bir açıklama ve tepki gelmezken, gözler AK Parti Genel Merkezine çevrildi. Yağmur İl Başkanı Şerif Aydınla ilgili olarak ta, görevden alınmasıyla ilgili aksi bir durum olması halinde “fena konuşacağını” duyurmuştu.

TEMAYÜL YOKLAMASI

AK Parti tarihinde bir ilk olarak değerlendirilen istifa restiyle ilgili süreç şöyle gelişti. Ak Parti Bismil İlçe Teşkilatına ilişkin görev değişikliği için iki hafta önce temayül yoklaması yapılmıştı. Yoklamaya, 27. Dönem Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Diyarbakır İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Dündar ve 27. Dönem Adana Milletvekili ve Diyarbakır İl Koordinatörü Mehmet Şükrü Erdinç’in katılımıyla yapıldı. Temayül yoklamasında 19 kişi ilçe başkanlığına adaylığını koydu.

Bismil İlçe başkanlığı için alınan başvurular genel merkeze iletildi. Başvuran adaylardan 6’sı mülakat için Ankara’ya çağrıldı, yapılan mülakatların ardından Muzaffer Cengiz Özaydın’ın ilçe başkanlığına atandığı açıklandı ancak herhangi bir resmî belge ya da mazbata verilmedi.

Bu durumun 1 Ekim’de yapılacak Ak Parti MKYK toplantısında ele alınacağı ve konunun enine boyuna değerlendirileceği öğrenildi. Yeni İlçe başkanının kim olacağı bu tarihe kadar belirsizliğini korumaya devam edecek gibi görünüyor. Ak Parti’nin Bismil’deki ilçe başkanı kim olacağı büyük bir merak konusu oldu. 

İKİ HAFTADA 7 İLÇE BAŞKANI

Diyarbakır Ak Parti İl Teşkilatında iki hafta önce Kocaköy İlçe Başkanı Şerafettin Yiğit, Lice İlçe Başkanı Abdülhaluk Tuncay, Kayapınar İlçe Bakanı Uğur Delidere, Ergani İlçe Başkanı Fırat Dolu, Bağlar İlçe Başkanı Maruf Demir ve Yenişehir İlçe Başkanı Nupelda Kaya görevden alınmışlardı.

Görevden alınan ilçe başkanlarının yerine yenileri atanmıştı.  Kayapınar İlçe Başkanlığı’na Avukat M. İhsan Aytekin, Yenişehir İlçe Başkanlığına Ender Karahan, Bağlar İlçe Başkanlığı’na avukat Sadık Başar Gür, Ergani İlçe Başkanlığına ise M. Abbas Polat’ın atandığı belirtildi.

Aradan geçen bir haftanın ardından bu kez Lice İlçe Başkanlığına Âdem Kayaş, Kocaköy İlçe Başkanlığına Mehmet Uruç ve Bismil İlçe Başkanlığına ise Muzaffer Cengiz Özaydın’ın atandığı, Diyarbakır İl Teşkilatı Başkanlığınca kamuoyuna duyurulmuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz