Beş İl'e kor ateşi düştü

Yine Aktütün bölgesi ve yine PKK'nın bombalı tuzağı. 5 asker şehit oldu. Kızıltepe'deki çatışmada 4 PKK'lı öldürüldü.

Beş İl'e kor ateşi düştü

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'nın yola döşediği patlayıcının infilak etmesi sonucu 5 asker şehit oldu.

Olay dün öğlen saatlerinde Şemdinli ilçe merkezine 30 kilometre uzaklıktaki Aktütün yolunda meydana geldi. Bir grup örgüt üyesi yola önceden döşedikleri patlayıcıyı askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirdi.

Patlamada 5 asker şehit oldu. Bölgeye sevk edilen takviye birlikler kaçan PKK'lı teröristleri etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyon başlattı.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde 4 askerin şehit olduğu terör saldırısı ile ilgili Genelkurmay Başkanlığı da açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: "10 Temmuz 2016 Pazar günü saat 12.05’de, Hakkâri/Şemdinli Beyyurdu-Aktütün karayolunda yol kontrolü yapan unsurlarımızın geçişi esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcının patlatılması sonucu, beş kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."

ER OSMAN ER'İN BABA OCAĞI

Şehit olan 5 askerden er Osman Er'in, Bilecik'in Osmaneli İlçesi'ndeki baba evine ateş düştü. Bekar ve 5 kardeş olduğu öğrenilen şehit Osman Er'in ailesinin evine Türk bayrağı asıldı.

'TEHLİKELİ YERE GİDECEĞİM'

Şehit er Osman Er'in sosyal paylaşım sitesindeki hesabından dün, tehlikeli yere göreve gideceğini paylaştığı da ortaya çıktı. Osman Er'in sosyal paylaşım sitesinde 'Yarın göreve gidiyorum bakalım yarın ne olacak tehlikeli yere gideceğim' yazdığı, arkadaşlarının 'Sana birşey olmaz Osman' yazmaları üzerine Osman Er'in de 'İnşallah Allah'ın emri' karşılığını verdiği görüldü. Şehit er Osman Er'in cenazesinin Bilecik Osmaneli İlçesi'nde, cenazenin yetişmesi durumunda öğlen namazının ardından Ertuğrulgazi Camii'nden kaldırılacağı bildirildi.

SÖZLEŞMELİ ER YILMAZ

Diğer şehit asker 24 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Yunus Yılmaz'ın acı haberi, Bursa'da yaşayan ailesini derin yasa boğdu. Oğullarının şehit düştüğünü öğrenen anne Azime ve baba Selami Yılmaz ile diğer aile fertleri büyük üzüntü yaşadı. Giresun'un Tirebolu ilçesi Düzköy nüfusuna kayıtlı Yunus Yılmaz'ın geçen nisan ayında piyade sözleşmeli er olarak göreve başladığı öğrenildi.

DENİZLİ'YE ŞEHİT ATEŞİ

Şehitlerden Astsubay Çavuş Burak Erten'in Denizli'deki baba evine ateş düştü. Askerleri gören anne Halide Erten'in feryatları yürekleri dağladı. Baba Adnan Erten'i ise askerler sakinleştirmeye çalıştı.  Şehit Burak Erten'in küçük kardeşi Ramazan Erten de ağabeyinin şehit olduğunu yüzme kursunda öğrendi. Ramazan Erten'de haberi alır almaz ağlayarak eve geldi.  Şehit annesi Halide Erten'in "Nasıl kıydınız benim çocuğuma" diyerek feryat etmesi yürekleri dağladı.

ŞEHİT ALTINEL'İN BABA OCAĞI

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Altınel'in Kütahya'nın Tavşanlı İlçesi'ndeki baba evine ateş düştü. Hakkari Şemdinli İlçesi'nde görev yapan 2 yıllık Uzman Çavuş Mustafa Altınel’in bekar olduğu ve önümüzdeki hafta izne çıkıp Tavşanlı'ya gelmeyi planladığı öğrenildi.

7 HEDEFE HAVA HAREKATI

MİRGESAV ve Dağlıca kırsalında alınan istihbaratın değerlendirilmesi sonucu önceki gün saat 10:00 - 11:11 saatleri arasında Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlendi. Bölgede tespit edilen PKK'lı terörist grubu ve sığınaklarının bulunduğu 7 hedef ateş altına alınarak etkisiz hale getirildi.

KIZILTEPE'DE 4 PKK'LI VURULDU

Alınan bir istihbaratı değerlendiren polis ve jandarmanın Özel Harekat timleri, Mardin'in Kızıltepe İlçesi'ndeki Berçem Mahallesi'nde PKK'lılar tarafından kullanıldığı belirtilen bir eve dün saat 16.00 sıralarında baskın düzenledi. Güvenlik güçlerinin 'Teslim ol' çağrılarına evden ateş ile karşılık verilmesi sonucu çıkan çatışmada, 4 örgüt üyesi ölü ele geçti, 2 kişi de yakalandı.

Yaklaşık yarım saat süren çatışmada yaralanan 6 güvenlik görevlisi de Kızıltepe ve Mardin Devlet Hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındı.  Çatışmanın olduğu bölge güvenlik güçleri tarafından kontrol altına alınırken, olay yeri inceleme ekipleri çalışma yaptı.

VAN MERKEZİNDE ÇATIŞMA

Van'ın Hacıbekir Mahallesi Cihan sokaktaki bir evde PKK'lı bulunduğu ihbarı alan Terörle Mücadele Şubesi ekipleri operasyon yaptı. Saat 16.00 sıralarında Özel Hareket Polislerinin de destek verdiği operasyonda evin çevresi sarılarak 'teslim ol' çağrısında bulunuldu. Evde bulunan PKK'lının ateşle karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 1 PKK'lı ölü ele geçirilirken, evde bulunan bir kişi de gözaltına alındı.  Bölgedeki operasyonların hava destekli sürdürüldüğü belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz