BDP'ye siyah çelenk

BDP Van Milletvekili Üçer, sağlık çalışanlarına şiddet uygulaması nedeniyle partisinin genel merkezi önüne bırakılan siyah çelenkle protesto edildi

BDP'ye siyah çelenk

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Ankara 1 No'lu Şube Başkanı Şenol Şahin ve beraberindeki bazı sendika üyeleri, BDP Van Milletvekili Özdal Üçer'i, Van'da görevli bir doktora şiddet uygulaması nedeniyle partisinin genel merkezine siyah çelenk bırakarak protesto etti.

Şahin, BDP Genel Merkezi'nin bulunduğu sokakta yaptığı açıklamada, Üçer'in, görevli bir doktora yönelik yaklaşımını kınadıklarını belirtti.

Üçer'in, davranışının ardından özeleştiri yapmak yerine, siyasi ve etnik savunmaya giriştiğini ifade eden Şahin, bu davranışının da kabul edilemez olduğunu söyledi.

Şahin, Üçer'in şiddet uyguladığı doktordan özür dilemesi gerektiğine işaret ederek, ''Yapmıyorsan, unutma ki seni sağlık çalışanlarına kötü muamele edenlerin simgesi olarak göreceğiz, bu yaklaşımını asla unutturmayacağız'' dedi.

Üçer'in milletvekilliği dokunulmazlığının kaldırılmasını ve BDP'nin Üçer'i ihraç etmesini talep eden Şahin, ayrıca sağlık çalışanlarına şiddetin engellenmesi için kanun çıkarılmasını istedi.

Açıklamanın ardından Şahin, BDP Genel Merkezi önüne gelerek siyah çelenk bıraktı.      

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz