Batman Karıştı

Sur'a destek için Batman'da esnaf işyerlerini açmadı. İzinsiz gösteri yapmak isteyen gruba müdahale edildi

Batman Karıştı

Batman'da esnafın büyük bölümü, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden sokağa çıkma yasağını protesto amacıyla bugün işyerlerini açmadı.

SUR'DAKİ YASAKLARI PROTESTO

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi'nde sokağa çıkma yasağı devam ederken, Batman'daki esnafın yüzde 70'i Sur'a destek vermek amacıyla işyerlerini dün açmadı. Kentin eski çarşısında etkili olan kepenk kapatma eylemi nedeniyle polis ve jandarma ekipleri Turgut Özal Bulvarı'nda sıkı güvenlik önlemleri aldı.

Protestoya katılan esnafın büyük bölümü ise işyerlerinin önünde bekledi. Kepenklerin büyük bölümünün kapalı olduğu kentte vatandaşlar ise sıcak ve güneşli olan havanın keyfini parklarda çıkardı.

İZİNSİZ GÖSTERİYE MÜDAHALE

Öte yandan, HDP Batman milletvekilleri Ayşe Acar Başaran ve Mehmet Ali Aslan'ın da aralarında bulunduğu grup, Turgut Özal Bulvarı Atatürk Parkı önünde bir araya gelerek, Batman Belediyesine doğru izinsiz yürümek istedi. Uyarılara rağmen dağılmayan ve terör örgütü lehine slogan atan grup içerisinde güvenlik güçlerine taşlı saldırıda bulunuldu.

Güvenlik güçleri, biber gazı ve tazyikli su ile gruba müdahale etti. Müdahale sırasında aralarında DBP Batman İl Başkanı Mehmet Can Demir'in de bulunduğu 4 kişi gözaltına alındı.

Kaynak: Diyarbakır Söz