Başbakan: Kimsenin zihnindekini millete dayatmasına müsaade etmeyiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni anayasa çalışmaları ile ilgili “Kimsenin, zihnindekini millete dayatmasına rıza göstermeyiz, ama sürecin kilitlenmesine de müsaade etmeyiz.” dedi.

Başbakan: Kimsenin zihnindekini millete dayatmasına müsaade etmeyiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TOBB’un 67. Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada yeni anayasa çalışmalarına değindi. Yeni anayasa konusunda hükümet olarak hiçbir önyargılarının bulunmadığını söyleyen Erdoğan, “Ülkenin ve milletin sınırları bizim sınırlarımızdır. Dayatma ile yapılan reformların, dayatma ile yapılan anayasaların Türkiye’ye hayır sağlamadığını, tam tersine zarar getirdiğini hep birlikte gördük. Yeni bir anayasa için oluşan fırsatın hiçbir şekilde dayatma ile, zorlama ile heba edilmesini istemeyiz.” şeklinde konuştu.

Yeni anayasa için ciddi bir birikim oluştuğunu ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: “Yeni anayasa çalışmalarında masadan kalkan taraf asla olmayacağız. Sürecin kilitlenmesine bütün sarf edilen enerjinin heba edilmesine göz yummayacağız. Uzlaşmak herkesin heybesindekini karşı tarafa dayatması değildir. Uzlaşmak tarafların birbirine doğru adım atması, atabilmesidir. Uzlaşma ortak bir noktada buluşabilmektir. Farklılıkları değil ortaklıkları öne çıkarmaktır. Kimsenin, zihnindekini, heybesindekini tüm millete dayatmasına, böyle bir girişime, böyle bir girişim içine girmesine rıza göstermeyiz ama sürecin kilitlenmesine de müsaade etmeyiz.”

Türkiye’nin sivil, demokratik, özgürlükçü bir Anayasa yapabileceğine olan inancını dile getiren Erdoğan, “İnşallah Anayasa için oluşan güzel manzarayı bozmadan, heyecanın heba olmasına izin vermeden bu süreci mutlu bir sona ulaştıracağız. 2023 hedeflerimiz yeni bir anayasa ile mümkün olabilir.” sözlerini kaydetti.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz