Aydın cinayeti korku yarattı!

4 kurşunla vurulan Aydın cinayetindeki "sır perdesi" aralanmazken, AK Parti teşkilatı ısrarla "çalışanımız değil, gönüllü parti çalışanı" olduğunda ısrar etmesi dikkat çekiyor.

Aydın cinayeti korku yarattı!

AK Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik'in yol kontrolü sırasında PKK'lı militanlarca kaçırılması, Şırnak İl Başkan Yardımcısı Ali Kılınç'ın üç gün önce silahlı saldırı sonucu öldürülmesinin ardından, önceki gün de Diyarbakır'da partinin basın ve tanıtım bürosu çalışanı Umut Aydın'ın öldürülmesi, endişelere yol açtı. Cinayetlerin siyasi yönünün olup olmadığı henüz kesinlik kazanmazken, Aydın'ın öldürülmesiyle ilgili sır perdesi ise henüz aralanmadı.

EVE GİDERKEN VURULDU

Uzun zamandan beridir, AK Parti Diyarbakır İl ve Kayapınar İlçe Teşkilatında basın ve tanıtım bürosunda görev yapan 38 yaşındaki Umut Aydın önceki gece geç saatlerde evine giderken, Kayapınar ilçesi Gaziler son durakta henüz belirlenemeyen bir nedenle, kimliği meçhul kişi veya kişilerin silahlı saldırısına uğradı.

ENSESİNE ATEŞ ETTİLER

Biri ensesinden olmak üzere vucüdunun çeşitli yerlerine isabet eden 4 kurşunla vurulan Aydın olay yerinde yaşamını yitirdi. İç hastalıkları nedeniyle yüzde 45 iş göremez raporu olduğu öğrenilen Umut Aydın'ın, evli ve 2 çocuk babası olduğu belirtildi. Umut Aydın'ın cesedi otopsi yapılmak üzere Araştırma Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. yapılan otopsi sonrasında ailesi tarafından cesedi alınan Aydın dün sessiz toprağa verilirken, polis silahlı saldırıyı düzenleyen kimliği belirsiz kişi yada kişileri yakalamak için çalışma başlattı.

 

PARTİDE ENDİŞELİ BEKLEYİŞ

Ard arda bölgede AK Partili üyelere yönelik gerçekleştirilen saldırı ve kaçırma olayları endişeye yol açarken, cinayetin henüz sır perdesi aralanmadı. Umut Aydın'ın cinayetinin siyasi yönünün olup olmadığı bilinmezken, AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatının cinayete ve Aydın'a temkinli yaklaşması dikkat çekti.

 

ADVAN ÇALIŞAN ELEMANIMIZ DEĞİL

AK Parti İl Başkanı Halit Advan uzun süreder beri Basın ve tanıtım bürosunda görev yapan Aydın için Diyarbakır'daki 95 bin üyeden biri olduğunu ifade etmesi, yorumlara neden oldu.

Advan, "Umut'un ölüm haberi bizleri derinden üzmüştür. Gönüllü ve aktif bir üyemizdi. Bazen fotoğraflarımızı çekerdi. Yani bu durumu nasıl tarif edilir. Çok üzüldüm. Parti üyemizdi. Parti çalışanımız değil de her gün gelip giden faal ve aktif bir üyemizdi. Olayın siyasi olup olmadığını bilmiyoruz. Siyasi olabilmesi için parti içinde bir görev ve yetkisi olması gerekirdi. Ama polis gerekli çalışmaları yapıyor. Şimdilik cinayetin hangi amaçla işlendiğini söylemek erken. Evli olduğunu biliyordum, yazık oldu. Mekanı cennet olsun" dedi.

 

ODA ARKADAŞI ULAĞ ANLATTI

Umut Aydın ile birlikte partinin basın bürosunda çalışan Reşat Ulağ ise Aydın’ın partide ve çevresinde sevilen bir insan olduğunu söyledi. Gözyaşlarına hakim olamayan Ulağ,”Kaza yaptığım için dün izinliydim. Akşam acı haberi aldık. Engelli olmasına rağmen hayata pozitif bakan bir insandı. Her sabah partiye geldiğinde bilgisayarını açar açmaz küçük kızının fotoğrafı çıkar. O minik yavru şimdi öksüz kaldı. Hepimiz Umut ağabeyi çok severdik. Dert babası olarak bilinirdi. Bir ocağı söndürdüler. Cinayetin bir an önce aydınlatılması en azından acımızı dindirecektir.” diye konuştu.

POLİS İKİ KİŞİNİN PEŞİNDE

Cinayet bir çok yönüyle esrarengizleşirken, Aydın'ın partiden çıkarken iki kişi tarafından takibe alındığı öğrenildi. Polis bu takibi yapan iki kişi ile kentteki mobese görüntüleri ve olay bölgesindeki bina kameralarındaki görüntülerden zanlılara ulaşmaya çalışıyor. Şuana kadar Diyarbakır il emniyet müdürlüğü konuya ilişkin herhangi bir açıklamama yapmaması da, dikkat çekici bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler