Aydar'dan 'Öcalan görüşmeleri'ne destek

Başbakan’ın 'İmralı' açıklamasından sonra, Kürt Sorunu çözümünde yeni bir sayfa açıldığı savunulurken , PKK’nın Avrupa sorumlusu Zübeyir Aydar’dan da Öcalan görüşmelerine destek geldi.

Aydar'dan 'Öcalan görüşmeleri'ne destek

PKK’nın Avrupa kanadının Öcalan’la görüşmelere karşı olduğu haberlerine örgütün Avrupa sorumlusu Zübeyir Aydar’dan Twitter araclığıyla yalanlama geldi.

Aydar, Twitter’da paylaştığı mesajda Örgütün bir bütün olarak önderliğin arkasında olduğunu vurguladı ve şöyle devam etti:

"Bu konuda; Öncelikle yıllardır 'Muhatap başkan Apo'dur' diyoruz. Bu açıdan başkanımızla başlatılan diyalog, bizim talebimizdir. Buna karşı olmamız düşünülemez. Bu örgütte şu veya bu isimle farklı kanatlar yoktur. Örgüt bir bütündür ve önderliğinin arkasındadır. Örgütü tanıyanlar bunu çok iyi bilirler. Bunun dışındaki her değerlendirme psikolojik savaş merkezinin manipülasyonlarıdır."

Aydar ayrıca karşı oldukları tek konunun Öcalan’ın İmralı’da dört duvar arasında kalması olduğudur. Süreçten sonuç almak için Öcalan’ın ordan çıkarılması gerekir” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler