Akdağ, Mardin Cezaevi'ni ziyaret etti

AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, sabah saatlerinde KCK'lıların bulunduğu iki koğuşta isyan çıkan Mardin E Tipi Kapalı Cezaevi'ni ziyaret etti. Milletvekili Abdurrahim Akdağ, cezaevindeki durumun kontrol altına alındığını söyledi.

Akdağ, Mardin Cezaevi'ni ziyaret etti

Cezaevi çıkışında bir açıklama yapan AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ, cezaevindeki 2 siyasi koğuşta yatakları yakmak suretiyle başlayan olaylara kontrollü bir şekilde müdahalenin yapıldığını belirtti. Akdağ, cezaevi önünde toplanan mahkum yakınlarının teskin edilmesi için başsavcılığa mahkumların aileleri ile birebir telefonla görüştürmelerini önerdiğini kaydetti.

Başsavcılıktan eylemin dün Diyarbakır’daki mitinge müsaade edilmemesi üzerine başladığı bilgisi aldığını ifade eden Abdurrahim Akdağ, “Eylemin kontrol altına alınması ve herhangi bir olumsuzluğun olmaması bizleri sevindirdi. Mahkumlar, siyasi bir tepki vermişler. Bütün mahkumlara ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Çocukları cezaevlerinde olanlara da sabır diliyorum. Başsavcılıkla yaptığım görüşmede mahkum ailelerinin teskin edilmesi ve rahatlatılması için kendileri ile telefonla görüştürmelerini ilettim. “ dedi.

Eylemde sadece bir mahkumun yaralandığını belirten Akdağ, cezaevinde kapıya vurması ile bir mahkumun ayağının incindiğini ve bu mahkumun da tedavisi yapıldıktan sonra tekrar cezaevine nakledildiği bilgisini verdi.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz