Ak Parti’de 4 Değişim

AK Parti Diyarbakır İl ve İlçe Teşkilatlarında bir süredir gündemde olan, revizyonla ilgili kulisler yoğunluk kazanırken, parti için kritik öneme sahip olan Ergani ile birlikte üç merkez ilçe başkanı, Parti Genel Merkezi tarafından görevden alındı. Geçtiğimiz hafta Ankara’ya çağrılan ve kendilerine görevden alınmayla ilgili işlemler iletilen İlçe Başkanlarının, mahalli seçimlerde bulundukları ilçelerde belediye başkan aday adayı olmak üzere, görevi bırakmayı kabul ettikleri öğrenildi.

Ak Parti’de 4 Değişim

DİYARBAKIR SÖZ -  Yerel seçimler için partilerde geri sayım başlarken, il ve ilçe teşkilatlarında istifa ve görevden alınmalar da başladı. Diyarbakır’da bir süredir gündemde olan AK Parti İl ve İlçe Teşkilatlarında revizyona gidileceği yönündeki kulisler, geçtiğimiz hafta Ankara’ya çağrılan  Ergani, Bağlar, Yenişehir ve Kayapınar İlçe Başkanları görevden alındı.

DÖRT İLÇE BAŞKANI

Alınan bilgiye göre, AK Parti için oy potansiyeli itibariyle büyük öneme sahip olan Diyarbakır merkez Kayapınar İlçe Başkanı Uğur Delidere, Bağlar İlçe Başkanı Maruf Demir, Yenişehir İlçe Başkanı Nupelda Kaya ile Ergani ilçe başkanı Fırat Dolu, Genel Merkez tarafından geçtiğimiz hafta, Ankara’ya çağrıldı.

GÖREVDEN ALINDILAR

İlçe Başkanları, Teşkilatlardan sorumlu  Genel Başkan Yardım Erkan Kandemir’le görüşme yaptı. Uzun süren görüşme sonrasında, Delidere, Demir, Kaya ve Dolu’nun görevden alındığı, yerlerine atamanın yapılacağı bildirildi.

DÖRT BAŞKAN ADAY OLACAK

Görevden alınan ilçe başkanlarının yerine kimlerin atanacağı henüz kesinlik kazanmazken, Başkanların önümüzdeki günlerde bulundukları İlçelerde, Belediye Başkan aday adayı olmaya ilişkin, kamuoyuna basın açıklamasında bulunacakları öğrenildi.

İL VE 13 İLÇE TEŞKİLATI

Bu arada, AK Parti kulislerinde görevden alınan dört ilçe başkanıyla ilgili, “Genel seçimlerde düşük ;performans gösterdikleri” iddiası üzerine Genel Merkez’in revizyon kararı aldığı iddia edilirken, diğer 13 ilçe ve İl Teşkilatı için de, değerlendirmelerin devam ettiği bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz