Ahmet Türk'ün belediye başkanlığı düşecek mi?

Kobani Davası kapsamında 10 yıl hapis cezası alan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün, aldığı cezanın onanması durumunda belediye başkanlığı düşebilir. Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne önümüzdeki dönemde kayyum atanabilir.

Ahmet Türk'ün belediye başkanlığı düşecek mi?

BELEDİYE BAŞKANLIĞI DÜŞECEK Mİ?

Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün aldığı cezanın onanması durumunda belediye başkanlığı düşebilir. Mardin Büyükşehir Belediyesi'ne önümüzdeki dönemde kayyum atanabilir.

Türk, "Yeniden bir görevden alınma, yeniden bir kayyum atanma durumu olursa ne yaparsınız?" sorusuna, "Bizim üzerinde durduğumuz halkın iradesinin ortaya çıkması. Halk iradesini ortaya koydu. Kayyum siyasetine Kürt halkı yaklaşım biçimini çok ciddi bir şekilde ortaya koydu. Kayyum atanır mı atanmaz mı bilemiyorum. Önemli olan halk iradesidir. Bunun ötesinde söyleyecek başka bir şey yok." diye cevap verdi.

GEÇİCİ MADDE 9 - Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce terör veya terör örgütlerine yardım ve yataklık suçları kapsamında haklarında yürütülen soruşturma veya kovuşturma nedeniyle görevden uzaklaştırılan belediye başkanı, başkan vekili ve meclis üyelerinin yerine 45 inci maddenin birinci fıkrasının (b) bendine göre işlem yapılmış olsa bile onbeş gün içerisinde 46 ncı maddedeki yetkili makamlarca 45 inci maddenin ikinci fıkrasında belirtilen usule göre görevlendirme yapılır. 

Kaynak: Diyarbakır Söz