Advan: Başbakan BDP ile de görüşmeli

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan, Başbakan Erdoğan’ın CHP lideri Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin Kürt sorununun çözümü konusunda yaşanan tıkanıklığı aşmak için önemli bir adım olduğuna dikkat çekerek, akan kanın durması için milliyetçi söylemleriyle bilinen BDP ve MHP’nin de sürece dahil olması gerektiğini söyledi. Advan, Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır gezisinden çok memnun kaldığını da ifade etti.

Advan: Başbakan BDP ile de görüşmeli

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan, Başbakan Erdoğan’ın CHP lideri Kılıçdaroğlu ile görüşmesinin Kürt sorununun çözümü konusunda yaşanan tıkanıklığı aşmak için önemli bir adım olduğuna dikkat çekerek, akan kanın durması için milliyetçi söylemleriyle bilinen BDP ve MHP’nin de sürece dahil olması gerektiğini söyledi.

Gazetemizi ziyaret ederek Genel Yayın Yönetmenimiz Ömer Büyüktimur’la görüşen Advan, Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır gezisini,verdiği mesajları ve Kürt sorunuyla ilgili tıkanıklığı aşmak için siyasi parti liderleri arasında yapılan görüşme turlarını değerlendirdi.

‘BAŞBAKAN ÇOK MUTLU AYRILDI’

                   

Başbakanın Diyarbakır’da yaptığı konuşmaya değinen Advan, Erdoğan’ın verdiği mesajların halk tarafından doğru anlaşıldığını söyledi. Advan,”Başbakan çok iyi hatiptir. Metine bağlı kalmadan konuşur. Burada da aynısını yaptı. Gönül diliyle,kalben konuştu. Birlik ve beraberlik mesajı verdi. Olağanüstü güzellikte coşkulu geçti. Geçen yıl Diyarbakır’a 400 milyon TL yatırım, bu yıl da 250 milyon TL yatırım yapıldı. Bunların açılışları yapıldı. 6 milyar TL’lik projeler var. Bunlar Türkiye’nin en önemli projeleridir. Kongreye en az 10 bin kişi katıldı. İl teşkilatı olarak statta yapmak istedik ama genel merkez yeni yatırım olması, hükümetimiz tarafından yapılması nedeniyle yeni salonu tercih etti. Başbakan geç gelmesine rağmen kalabalık ve coşku hakimdi. Başbakan çok memnun kaldı,ayrılırken bize teşekkür etti.” dedi.

‘O STK’LAR DİYARBAKIR’I TEMSİL ETMİYOR’

Bazı STK’ların ‘Başbakandan beklentimiz yok’ şeklinde açıklama yapmasına da vurgu yapan Advan, bu STK’ların KESK’e bağlı olduğunu ve bunların duruşlarının zaten belli olduğunu anlattı. Advan,”Diyarbakır’da 817 STK var. Başbakanın aleyhinde açıklama yapanlar KESK’e bağlı sendikalardır. Yaptıkları açıklama bizim için sürpriz değil. Tabi başbakandan umutlu olduklarını, beklentileri olduğunu açıklayan STK’lar da oldu. Başkanın Kürt sorunuyla ilgili yaptıkları ortada. Bunları inkar etmek insafsızlık ve haksızlıktır. 80 yılda yapılmayan düzenlemeler,atılmayan adımlar 10 yılda gerçekleştirildi. Bunun en son somut örneği 4.yargı paketidir. Hükümet programına 3 büyük şehirden sonra Diyarbakır’ı koyan ilk ve tek iktidar biziz. Vatandaşımız bunu biliyor. Başbakan 1 Haziran 2011’deki seçim mitinginden sonra Diyarbakır’dan çok mutlu ayrılmıştı. Bu defa da halkın içine girdi. Vatandaşın evine gitti,Bağlar’da önüne çıkan çocuklarla sohbet etti,onları kucağına aldı, oyuncaklar dağıttı. Arabasının önüne atılmak isteyen vatandaşlar bile oldu. Bu tablo bazılarına mesajdır.” diye konuştu.

‘MHP VE BDP DE BU İŞE DAHİL OLMALIDIR’

AK Parti İl Başkanı Halit Advan,Başbakan Erdoğan ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında yapılan görüşmeye de dikkat çekerek, bunun tıkanan Kürt sorunundaki çözüm arayışları için çok olumlu olduğunu kaydetti. BDP ve MHP’nin de bu işe dahil olması gerektiğini dile getiren Advan,”Bu görüşme siyasette eski alışkanlıkların kaybolmaya başladığını gösteriyor. 1980 öncesinde Süleyman Demirel ve Bülent Ecevit aynı masanın etrafında buluşsaydı belki darbe olmazdı. Hizipleşme ve görüşmemezlik kaosa götürür. Ben hem başbakanı hem de Kemal Kılıçdaroğlu’nu tebrik ediyorum. Akan kanın durması için kim adım atarsa önemsemek ve desteklemek lazım. Bu sürece BDP ve MHP de dahil edilmelidir. Yeni anayasa çalışması da iyi gidiyor. Uzlaşı ve müzakere ile çözülmeyecek sorun yoktur. Etnik milliyetçilik yapanlar artık bu alışkanlıklarını terk etmelidir. Bu yöntem barışa katkı sunmaz.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz