Adana ve İzmir’de terör operasyonu

Bu sabah Adana ve İzmir’de yapılan terör operasyonlarında çeşitli patlayıcı, el bombası ele geçirilirken 3 kişi gözaltına alındı, 1 kişi de tutuklandı.

Adana ve İzmir’de terör operasyonu

İzmir’de yapılan terör operasyonunda emniyet güçlerinin takibe aldıkları şahısların 17 kilo 350 gram C4 plastik patlayıcı, 10 el bombası ve telefon tetikleme düzeneğini sakladığı yerden çıkarırken suçüstü yakalandığı öğrenildi.

Adana’da da PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H’nin mahalle sorumlusu olduğu iddia edilen kişi, yasa dışı gösteri sırasında yakalandı.

İZMİR’DE 3 GÖZALTI

İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir süreden beri eylem hazırlığında olan terör örgütü üyesi "Ahin" kod adlı İbrahim E'yi (36) takibe aldı. Sabaha karşı Gaziemir ilçesindeki ormanlık alana yanındaki iki kişiyle giden İbrahim E, toprağa gömülü haldeki patlayıcıları çıkarırken suçüstü yakalandı.

Yapılan aramada, 17 kilo 350 gram C4 plastik patlayıcı, 10 el bombası ve telefon tetikleme düzeneği ile 5 fünye bulundu.

Suçüstü yakalanan teröristlerin 1 Kasım milletvekili genel seçimleri öncesinde eylem planı yaptığı ancak bunu gerçekleştiremediği, ele geçirilen patlayıcılarla 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası nedeniyle düzenlenecek törenler sırasında eylem yapmak istedikleri ileri sürüldü.

İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sabaha karşı terör örgütü PKK üyesi 3 kişiyi gözaltına almıştı.

ADANA’DA 1 TUTUKLAMA

Adana’nın Seyhan ilçesi Barbaros Mahallesi Eminağa Caddesi'nde terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerinin gerçekleştirdiği yasa dışı gösteriye polis ekipleri müdahale etti. Ekipler, müdahale sırasında bir kişiyi gözaltına aldı.

Yakalanan şüpheli Onur C'nin, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'nin mahalle sorumlusu olduğu iddia edildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan şüpheli, işlemlerinin ardından "terör örgütüne üye olma" suçlamasıyla sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

Kaynak: AJANSLAR