ABD'ye sürpriz yardım

Rusya, ABD'deki Sandy kasırgasının yaralarının daha çabuk sarılması amacıyla ABD'ye insani yardım gönderdi.

ABD'ye sürpriz yardım

RUSYA-Rusya Acil Durumlar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, insani yardım taşıyan iki kargo uçağının dün akşam saatlerinden Moskova'dan New York'a hareket etmek üzere havalandığı bildirildi.

İki kargo uçağında yaklaşık 50 ton insani yardım malzemesi bulunduğu belirtildi.

EN BÜYÜK KASIRGA

ABD'de geçtiğimiz ekim ayında meydana gelen Sandy kasırgası nedeniyle 100'den fazla insan hayatını kaybetmişti.

Atlestik Okyanusu'nda oluşan ve en büyük kasırga olarak tarihe geçen Sandy kasırgası Amerika'nın dışında Jamaika, Haiti, Dominik Cumhuriyeti, Küba, Bahamalar, Kanada gibi ülkeleri de etkilemişti.

SANDY HAİTİ'Yİ DE VURDU

Haiti'de geçen hafta başlayan ve ülkenin kuzeyinde etkili olan yoğun yağışlar sebebiyle 11 kişi hayatını kaybetti, binlercesi de evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Haiti Sivil Koruma Ofisi'nin ön raporuna göre Perşembe ve Cuma günleri yağan yağmur, Cap Haitien şehrinde 2 bin 300'den fazla evi sular altında bırakırken, 3 bin 400 kadar insan acil durum sığınaklarına yerleştirildi.

Ülkenin ikinci büyük şehri olan Cap Haitien sakinleri geçen haftanın sonlarında tüm kuzey bölgeyi sular altında bırakan ve beklenmeyen yoğun yağış sebebiyle şaşkın. Sel sebebiyle evini kaybeden Yvonne Clesiasi, "Evim sular altında kaldı, yerle bir oldu. Bir arkadaşımın evine sığındım ancak onunda evini sel bastı." şeklinde durumunu aktardı.

Kaynak: Diyarbakır Söz