75 yeni savaşçı 'Eğit-donat' sistemiyle Suriye'ye girdi!

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarıyla savaşmak üzere ABD ve koalisyon güçleri tarafından Türkiye’de eğitilen 75 kişilik bir grubun Suriye’nin kuzeyine girdiğini iddia etti.

75 yeni savaşçı 'Eğit-donat' sistemiyle Suriye'ye girdi!

AFP’ye konuşan Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü Direktörü Rami Abdülrahim, “Başkent Ankara’ya yakın bir kampta eğitilen 75 yeni savaşçı, Cuma’yı Cumartesi’ye bağlayan gece Halep vilayetine girdi” dedi. Abdülrahim, grubun IŞİD hedeflerini vuran ABD öncülüğündeki koalisyonun hava desteği altında, silah ve mühimmat taşıyan 12 araçlık bir konvoyla Suriye’ye girdiğini söyledi.

500 MİLYON DOLAR!

Geçen hafta ABD Kongresi’nin karşısına çıkan Amerikan Merkez Kuvvet Komutanlığı’nın başındaki General Lloyd Austin, eğit-donat programına katılanlardan yalnızca 4-5 kişinin Suriye’de IŞİD’e karşı savaştığını söylemişti. Washington, IŞİD’e karşı savaşmak üzere yetiştirmek istediği ve ‘ılımlı muhalifler’ olarak tanımladığı 5 bin kadar savaşçının eğitimi ve donanımı için 500 milyon dolar ayırmıştı. Eğitimi tamamlayan 54 kişilik ilk grup, Türkiye üzerinden Suriye’ye geçmiş, fakat El Kaide’nin yerel kolu olan Nusra Cephesi üyeleri tarafından kaçırılmıştı. ABD Savunma Bakanlığı Müsteşarı Christine Wormuth, yaklaşık 100 kişinin hali hazırda eğit-donat programı kapsamında eğitimlerinin devam ettiğini söylemişti.

90 ABD ASKERİ MAHMUR’DA KAMPA YERLEŞTİ!

Irak’ta Musul kentini IŞİD’in elinden kurtarma operasyonunda görev alacak 90 ABD askeri, Erbil’in Mahmur ilçesindeki askeri kampa yerleştirildi. Irak Parlamentosu Savunma Komisyonu Üyesi Naif Şemeri, “ABD askerlerinin Musul’a yakın bir yerde konuşlandığı bilgisini aldık. Fakat Musul operasyonuna katılıp katılmayacakları, Irak hükümeti ve Musul İl Meclisi’nin kararına bağlı” dedi. Şemeri, daha önce de koalisyon güçleri ve ABD’ye bağlı küçük askeri birliklerin uçaklarla Musul’un Rabia nahiyesine indirildiğini hatırlatırken, “Bu birlikler, Irak hükümeti, Kürt bölgesi ve koalisyon güçlerinin oluşturduğu operasyon birimi tarafından yönlendirilecek. Musul operasyonu için hazırlıklar sürüyor. Ancak çok gecikeceğini sanmıyorum” diye konuştu.

Kaynak: Ajanslar             

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler