28 Şubat'ın ekonomiye etkisi

OSİAD Başkanı Keskin: ''Siyasi kaygılar, beraberinde güvenlikle ilgili kaygıları da getiriyorsa böyle bir ortamda sanayicinin yatırım yapması mümkün değildir''

28 Şubat'ın ekonomiye etkisi

Türkiye'nin yakın tarihinin önemli dönemlerinden olan 28 Şubat sürecinde sanayi kesiminin yatırım konusunda tereddüt etmesi ekonomiyi olumsuz yönde etkiledi.

Konuya ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Ostim Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı (OSİAD) Adnan Keskin, demokrasinin olmadığı ülkelerde ekonominin güçlü olmasının mümkün olmadığını belirterek, iş adamlarının yatırım için güvenli ortamları tercih ettiğini söyledi.

Sürekli çatışmaların yaşandığı demokrasilerde özellikle yabancı yatırımcıların iş yapma konusunda tereddüt ettiklerini ifade eden Keskin, ''Türkiye bu anlamda yıllarca tereddüt içerisinde yaşadı. Siyasi kaygılar beraberinde güvenlikle ilgili kaygıları da getiriyorsa böyle bir ortamda sanayicinin yatırım yapması mümkün değildir'' dedi.

28 Şubat süreci ve sonrasındaki ekonomik göstergelerle bugünkü rakamların çok farklı olduğuna dikkati çeken Keskin, ''Sanayici önünü gördüğü zaman daha rahat yatırım yapar. Ben, eğer bir sene sonraki dolar kurunu öngörebiliyorsam hemen yatırım yaparım'' diye konuştu.

''Sanayici o dönemde frene bastı''

                         

Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı (TÜSİAV) Başkanı Veli Sarıtoprak da iş dünyasının dünyanın heryerinde istikrar peşinde koştuğunu kaydederek, siyasi istikrarsızlıkların beraberinde ekonomik ve sosyal istikrarsızlıkları da getirdiğini dile getirdi.

28 Şubat sürecinin de böyle bir istikrarsızlığın yaşandığı dönem olduğunu anlatan Sarıtoprak, ''Dolayısıyla o dönemde iş dünyası yatırımlarını beklemeye aldı. Toplantı yapamaz ve karar alamaz hale geldi. Bu da ekonomiyi olumsuz etkiledi. Yatırımcılar söz konusu dönemde frene bastı. İş adamı ve sivil toplum kuruluşları olarak biz de bu süreçten olumsuz etkilendik'' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler