Ziraat Katılım Bankası personel alımıyla ilgili merak ettikleriniz

Ziraat Katılım bankası 3 bin personel alımı yapıyor. Yeni kurulan Ziraat Katılım bankası için ilk etapta tecrübeli personelin tercih edileceği öğrenildi.

Ziraat Katılım Bankası personel alımıyla ilgili merak ettikleriniz

Ziraat Katılım Bankası 3 bin personel alımı yapacak.  10 Ziraat Bankası Şubesi’nin dönüştürülmesi planlanıyor. Ayrıca yurtdışında Ziraat Katılım Bankası Şubelerinin yayılması bekleniyor. Yeni kurulan Ziraat Katılım Bankasına ilk etapta tecrübeli personellerin atanması planlanıyor. Konuyla ilgili duyuru haberimizde.  Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, Arap Bankalar Birliği ve TBB toplantısının ardından gazetecilere açıklama yaptı. Reuters'dan alınan bilgilere göre; yeni açılacak Ziraat Katılım Bankası'yla ilgili değerlendirmelerde bulunan Aydın, "Açılışını 29 Mayıs'ta planlıyoruz. Ziraat Katılım Bankası'nın sermayesi 300 milyon dolar karşılığı TL olarak Hazine'den alındı, bu sene 20 şube açmayı hedefliyoruz" dedi. Aydın konuyla ilgili olarak; "Ziraat Katılım Bankası, Ziraat Bankası'nın bir iştiraki olarak faaliyet gösterecek. Ziraat Bankası 2015'te Karadağ ve Azerbaycan'da lisanslı bankacılık, Kosova'da ise şube olarak faaliyete başlayacak. Ziraat Bankası'nın 2015'te gayrimenkul yatırım ortaklığı kurmayı planlıyoruz." dedi.

Türkiye’de 1675’i aşkın şubesiyle hizmet veren Ziraat Bankası’nın elde çıkarılmamış bu yan yana şubeleri Ziraat Katılım’a dönüştürecek ve hazır şubelerin dönüştürülmesiyle hız kazanacak Ziraat Katılım Bankası’nın şubeleşme atağını hızlandıracak ve 7-8 şube bu şekilde dönüştürülecek.

ŞİMDİDEN 1500 KİŞİ İŞ BAŞVURUSU YAPTI

Ziraat Bankası bümyesinde üst düzey bir yöneticinin kuruluş çalışmalarını bizzat yürüttüğünü belirten Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın,"Ziraat Katılım’da çalışmak ister misiniz" şeklide bir duyuru yaptı. 1500 kadar kişi  arkadaşımız çalışmak için iş başvurusu yaptı." açıklamasını yaptı.

ZİRAAT KATILIM BANKASI 3 BİN PERSONEL ALIMI HAKKINDA BİLGİLER

Ziraat Katılım Bankası 3 bin personel alımı yapacak. Konuyla ilgili duyuru şu şekilde yapıldı: "2015 yılı içerisinde Ziraat Bankası'na bağlı olarak açılan Ziraat Katılım Bankası 3 bin personel alımı yapacaktır. Lise mezunları ve üniversite mezunlarının başvurularının kabul edileceği Ziraat Katılım Bankası 2015 personel alımında binlerce kişi iş sahibi olabilecek. Ziraat Katılım Bankası için başvururken CV büyük önem arz ediyor. Ziraat Katılım Bankası, Ziraat Bankası bünyesinde ülkenin birçok yerinde açılacaktır. Mayıs ayında faaliyetlerine başlaması planlanan Ziraat Katılım Bankası binlerce kişi için iş imkanı sağlayacak. Birçok Ziraat Bankası'nın da Ziraat Katılım Bankası adını alması planlanıyor. 2015 Ziraat Katılım Bankası personel alımları henüz başlamamıştır."

ZİRAAT KATILIM BANKASI BÜNYESİNDEKİ YÜKSELMELER

Banko Asistanı:

4 yılın sonunda kurum içerisinde gerçekleşecek sınav ile "Servis Görevlisi" olabilirsiniz.

Servis Yetkilisi:

3 yılın sonunda kurum içerisinde gerçekleşecek sınav ile "Yönetmen Yardımcısı" olabilirsiniz.

Servis Görevlisi:

3 yılın sonunda kurum içerisinde gerçekleşecek sınav ile "Servis Yetkilisi" olabilirsiniz.

Yönetmen Yardımcısı:

2 yılın sonunda kurum içerisinde gerçekleşecek sınav ile "Yönetmen" olabilirsiniz.

Uzman:

3 yılın sonunda kurum içerisinde gerçekleşecek sınav ile "Yönetmen" olabilirsiniz.

Uzman Yardımcısı:

4 yılın sonunda kurum içerisinde gerçekleşecek sınav ile "Uzman" olabilirsiniz.

İç Kontrolör:

3 yılın sonunda kurum içerisinde gerçekleşecek sınav ile "Yönetmen" veya "Kıdemli İç Kontrolör" olabilirsiniz.

İç Kontrolör Yardımcısı:

4 yılın sonunda kurum içerisinde gerçekleşecek sınav ile "İç Kontrolör" olabilirsiniz.

Müfettiş:

3 yılın sonunda kurum içerisinde gerçekleşecek sınav ile "Kıdemli Müfettiş" olabilirsiniz. Ayrıca idari görev ile müdür olabilirsiniz.

Müfettiş Yardımcısı:

4 yılın sonunda kurum içerisinde gerçekleşecek sınav ile "Müfettiş" olabilirsiniz.

Ziraat Katılım Bankası ilk olarak Kayseri, Ankara, Bursa ve İstanbul'da açılacaktır ve bu şehirlerde ikamet edenler öncelikli olacaklardır. İşe alımlar ilk bu şehirlerde gerçekleşecektir.

Kaynak: Diyarbakır Söz