Yüksek fatura ödemekten bıkanlar dikkat! Başvurana o paralar iade edilecek

İnternet abonesi Ali Emre Dingin'in aylık fatura artışları nedeniyle açtığı davada mahkemenin emsal bir karar verdiği öğrenildi.

Yüksek fatura ödemekten bıkanlar dikkat! Başvurana o paralar iade edilecek

Aydın’da yaşayan Ali Emre Dingin, internet abonelik fiyatlarında vergiden kaynaklanan artış karşısında tüketici hakları için mücadele etti.

MAHKEME MASRAFLARINI GERİ ÖDEYECEK

Ali Emre Dingin, internet sağlayıcısı şirketin uyguladığı politikaları kabul etmedi ve avukat olan eşiyle birlikte hukuki bir süreç başlattı. Efeler ilçesindeki Tüketici Hakem Heyeti’nde başlatılan hukuki sürecin Tüketici Mahkemesi’nde sonuçlandığı öğrenildi.

Mahkeme tüketicinin haklarını tanıdı ve fazla ödemenin iade edilmesine karar verdi. Bu nedenle Dingin, fazla ödemeyi ve yasal masrafların geri iadesine karar verdi.

Ali Emre Dingin’in deneyimi, tüketici haklarının korunmasına yönelik çalışmaları güçlendirdi ve Aydın Tüketiciler Derneği Başkanı Aydın’ı da harekete geçirdi. Dernek başkanı, hemen Tüketici Hakem Kurulu’nun kararına itiraz etse de üyesi olduğu aynı kurulun tüketicilerin haklarını korumada başarısız olması dikkat çekti.

Ali Emre Dingin, aşadığı sorunlarla ilgili diğer tüketiciler için örnek teşgil ederken internet aboneliği satın almadan önce şikayet sitelerinde firmayla ilgili yorumlara göz atılması ve abone olduktan sonra olası sorunlara karşı dikkatli olunması tavsiyesinde bulundu. Ayrıca, icra takibinin başladığına dair bildirimin alınmasından itibaren yedi gün içinde itirazda bulunulması gerektiğini de vurguladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz