Toprak Mahsülleri Ofisi’nden (TMO) çiftçiye büyük kolaylık.Randevulu sisteme geçilmesiyle birlikte çiftçilerin mağdur olmadan sıra beklemeden kamyonlarını boşaltarak 10 gün içerisinde paralarını banka yoluyla teslim ediyor. Bu yıl ki hububat ürünlerinin çok kaliteli olduğunu belirten yetkililer TMO kaliteli mal’a daha fazla fiyat vererek çiftçileri ürün kalitesini yükseltmeye teşvik ediyor.
Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) ‘ nun yeni teknolojik gelişmeler kullanarak protein cihazı ile yapılan alımlar önceki yıllara yapılan oranlar daha fazla alım gerçekleştirerek çiftçinin fazla araç kuyruğu oluşturmadan ürünlerin daha çabuk boşaltılması sayesinde çiftçilerin yüzünü güldürüyor.
UZUN KUYRUKLARA SON
Toprak Mahsulleri Ofisi, (TMO) artık ofis önlerinde hububat alımı döneminde her yıl yaşanan uzun araç kuyruklarının önüne geçebilmek için yeni bir çalışmayı hayata geçiriyor. Bu yıl ofis çiftçiden randevu sistemiyle ürün teslimi alacak. Randevu günü gelen üretici ürününü getirerek sıra beklemeden ofise teslim edebilecek. TMO bu yıldan itibaren hayata geçecek yeni randevu sistemi hakkında üreticileri bilgilendirmek için broşür de bastırdı. Broşürlerde hububat üreticisine, “Randevu almak için geç kalmayın” uyarısında da bulunuluyor. Diyarbakır’da, TMO Ajans Müdürlüğü tarafından yöre çiftçisine köy ve mahalle muhtarlıkları, zirai kuruluşlar aracılığıyla ulaştırılan broşürlerde randevu işlemlerinde dikkat edilecek hususlar hakkında bilgiler veriliyor.
BROŞÜRLERDE NELER YAZIYOR?
Çiftçilerin ÇKS’de belirtilen üretim miktarı kadar randevu alabileceğine dikkat çekilen broşürlerde şu ayrıntılara yer veriliyor:
“ÇKS’de belirtilen üretim miktarına göre birden fazla randevu alabilirsiniz. Bir seferde en az 5 ton ürün için randevu alabilirsiniz. ÇKS’de kayıtlı üretim miktarı 5 tondan az ise bir defa randevu alabilirsiniz. Ürününüzü TMO’ya emanet bırakmak istiyorsanız mutlaka randevu almalısınız. Ürün sahipleri, TMO’ya ürün teslim etmek istedikleri tarihin en fazla 10 gün öncesinden randevu alabileceklerdir. Örneğin ürününü 15 Temmuz’da teslim etmek isteyenler, 5 Temmuz’dan itibaren 15 Temmuz’a kadar randevu alabileceklerdir.
Ürün sahipleri, randevu almak istedikleri tarihin dolu olması ihtimalini göz önünde bulundurarak, randevu alma işlemini son günlere bırakmamalıdır.
Örneğin, ürününü 15 Temmuz’da teslim etmek isteyen ürün sahipleri, randevu alma işlemini son günlere bırakmaları halinde, 13-14 Temmuz’da randevular dolu olabileceğinden randevu alamayabileceklerdir. Randevular internet üzerinden de alınabilecektir.”
Kaynak: Diyarbakır Söz