Tavuk fiyatlarına kallavi indirim! O market piyasanın yarı fiyatına satışa başladı

Ekonomik krizin etkileri devam ederken gıda sektöründe fiyatların artması kamuoyunda öfkeye yol açtı. Herkes hayat pahalılığından şikayetçi ve uygun fiyatlı alışveriş yapmak için sürekli olarak market indirimlerini araştırıyorlar. Piyasada en uygun tavuğu ise o markette satıldığı öğreniliyor. İşte ayrıntılar..

Tavuk fiyatlarına kallavi indirim! O market piyasanın yarı fiyatına satışa başladı

Et ve et ürünleri Türkiye’de en pahalı ürünler arasında yer alıyor. Halk, bu ürünlerin indirimli olarak almak için sürekli olarak zincir marketlerin kampanyalarını takip ediyor. Son dönemdeki fiyat artışları kuşbaşı etin kilosunu 600 TL’ye, kıymanın fiyatını ise 500 TL’ye çıkardı.

En ucuz tavuğun satıldığı market!


Gıda sektöründeki fiyat artışları sadece kırmızı et fiyatlarında değil beyaz eti de etkiledi. Tavuk severleri sevindiren bir indirim haberi Tarım Kredi Kooperatifi’nden geldi. Son dönemde yaşanan fiyat artışları nedeniyle tavuk fileto fiyatı kg başına 200 TL’ye ulaşırken, insanlar en düşük fiyatı arıyordu.

Tarım Kredi marketleri ise 5.000’e yakın şube aracılığıyla uygun fiyatlı ürün satışına devam ediyor. Bu kampanya sayesinde tavuk etinin kilosu piyasa fiyatından 70 TL daha ucuz olan 149 TL’ye düşürüldü.

Kaynak: Diyarbakır Söz