Mehmet Şimşek'ten memur zammı açıklaması

Memur zamlarıyla ilgili gündeme gelen tartışmalar hakkında konuşan Mehmet Şimşek, “Şunu unutuyorlar; son 9-10 yıllık perspektifle bakılmıyor, nereden nereye gelindiğine bakılmıyor” dedi

Mehmet Şimşek'ten memur zammı açıklaması

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, CNN Türk canlı yayınında memur zamlarına yönelik soruları yanıtladı. Şimşek, bakan olmadan önce Merrill Lynch'ten aldığı yıllık 770 bin dolar maaşla ilgili ''Gerçekten bu ülkeye hizmet etmek için, gönüllü bir şekilde geldim, her şey para değil'' dedi.

İLAVE YÜK YAKLAŞIK 4.2 MİLYAR LİRA

Belirlenen memur zammının üzerine çıkılması nedeniyle 4.2 milyar liralık ilave yükün oluştuğunu belirten Bakan Şimşek “Geçen sene 3+3 olarak bir rakam koymuştuk. O rakamla birlikte 100 milyar lira olarak öngörmüştük. Tabi bu rakamların üzerine çıktık. Bir de bir takım ilave imkanlar sunduk. O çerçevede bakarsanız. İlave yük yaklaşık 4.2 milyar lira” diye konuştu.

HERKES MEMUR OLMAK İSTİYOR

Mehmet Şimşek bugün gelinen noktada herkesin memur olmak istediğini, çünkü kamunun özel sektörden daha cazip hale geldiğini söyledi. Bakan Şimşek ortalama memur maaşının 2039 liraya çıkacağını ifade etti:

“Bugün en düşük memur maaşı 1 Temmuz itibariyle eğer bizim teklifimiz kabul edilirse 1757 liraya çıkacak. Ortalama memur maaşı 2039 liraya çıkacak. Asgari ücretin 2.7 katı. Bu nedenle herkes memur olmak istiyor. Neden? Özel sektörün sunmadığı imkanları biz kamu olarak sunma noktasına gelmişiz.”

MEMLEKETİN GERÇEKLERİ BU

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve kendisinin Hakem Kurulu'na mobing uyguladığı yönünde açıklamaların olduğunun belirtilmesi üzerine Şimşek, Hakem Kurulu'na mobbing uygulanmadığını söyledi.

Şimşek, ''Hakem Kurulu'na diyoruz ki bakın memleketin gerçekleri bu. Eğer biz bol keseden maaş artışı verirsek açığımız artar'' dedi. Bu sene bütçenin durumunun geçen sene kadar iyi olmadığını kaydeden Şimşek, bol keseden maaş artışı verilirse açığın artacağını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler