2019'DA GÜNDE 30 BİN LASTİK ÜRETİLECEK
Açılışta konuşan Japon şirketin onursal başkanı Mino, fabrikanın deneme üretimi aşamasına geldiğini, bu yılın Temmuz ayında ise tam kapasite ile üretime başlanacağını söyledi. Seri üretime geçilmesinin ardından fabrikanın günlük 4 bin otomobil lastiği üreteceğini ve 2019 yılında günlük 30 bin lastik üretmeyi hedeflediklerini söyledi. Mino, üretilen lastiklerin ağırlıklı olarak Avrupa’ya ihraç edileceğini, güçlü bir lastik firması olarak bölgenin bir numarası olmayı amaçladıklarını belirtti.
Fabrikada lastik pişirme makinelerinden birinde deneme üretiminin gerçekleştirilmesi için protokol eşliğinde düğmeye basılırken, davetlilerheyecanla bekledi. Vali Vahdettin Özcan, Çankırı’da üretilecek ilk lastik için düğmeye basmaktan onur duyduğunu belirterek, "Ne mutlu Çankırılılara, artık Çankırı’yı kimse tutamaz” dedi.
Büyük bir projeyi Çankırı’ya ve ülke ekonomisine kazandırmaktan onur duyduklarını belirten Milletvekili Hüseyin Filiz ise,"Bu yatırımı Çankırı’ya getirmek için yoğun ikna çabalarımız oldu. Yeni kurduğumuz OSB’nin bir çok eksiğini kısa sürede bürokratik engelleri aşarak giderdik ve bugünkü mutlu ana kadar geldik.Japon dostlarımın gösterdikleri anlayıştan dolayı teşekkür ediyorum. Çankırı’nın bundan sonra yolu açık” dedi.
Belediye Başkanı İrfan Dinç deÇankırı ile birlikte ülke için büyük bir yatırıma şahit olduklarını dile getirdi. Firmanın CEO’su Fujimoto ise Türkiye’nin 2013 vizyonu yolunda şirketinbüyük katkılar sağlayacağını ümit ettiğini söyledi. Protokol, 15 dakikalık lastik pişirme işleminin ardından Çankırı’da üretilen ilk lastiğe imza atarak anı fotoğrafı çektirdi. 516 milyon dolarlık yatırımla gerçekleştirilen ve şu anda yaklaşık 300 kişinin çalıştığı fabrika, Temmuz ayında seri üretime geçildiğinde 500 kişiye istihdam sağlanacak.Fabrikanın nihai olarak tam kapasiteye ulaşmasının ardından 2000 kişinin çalışacağı ifade edildi.
Kaynak: Diyarbakır Söz