İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklenen Diyarbakır Organize Sanayici İşadamları Derneği (DOSAİD) ve Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfı (MEKSA) Diyarbakır Şubesi’nce yürütülecek olan Diyarbakır’da genç girişimci sayısının artırılması, işsizliğin önündeki engellerin tespiti ve işsizliğin bitirilmesinin hedeflendiği, “Diyarbakır’da Genç Girişimci Sayısını Arttırarak İşsizliğin Önündeki Engelleri Tespit Etmek ve Bu Engelleri Kaldırmak” projesi start alıyor.
ÖZKILIÇ: BİRÇOK GENCİ MESLEK SAHİBİ YAPACAĞIZ
Proje yürütücüsü Diyarbakır Organize Sanayici İşadamları Derneği’nin (DOSAİD) Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Özkılıç, “Projenin kabul edilmesi ile kentte yüzlerce yeni genç girişimcinin alacağı eğitim, devletin destek ve hibelerinden faydalanmasıyla yeni işletmelerin kurulacağını ve bu işletmelerle yüzlerce istihdam sağlanacağını söyledi. Gençlerin mesleki, girişimcilik eğitimleri verileceğini belirten Özkılıç, gençlere ayrıca seminerler, aktiviteler, ve çeşitli organizasyonları düzenleyeceklerini söyledi.
PROJE ÜÇ ANA KONUDAN OLUŞUYOR
Özkılıç, “Projenin birinci konusu genç girişimci sayısını arttırmak için en az 90 kişilik bir gruba girişimcilik eğitimleri verilerek iş kurmalarını sağlamaktır. Böylece hem gençleri hibe ve desteklerden faydalanmalarını sağlayarak iş sahibi olmalarını hem de kurulacak olan işletmeler ile istihdam artırılacaktır. Projenin ikinci konusu herhangi bir işte çalışmayan gençlerin niteliklerini yükseltmeye yönelik eğitimler gerçekleştirilerek daha kolay iş bulmalarına vesile olmaktır. Projenin üçüncü konusu ise işsizliğin en büyük nedenlerini tespit etmek amacıyla bir anket çalışması hazırlamak ve bu veriler ile bundan sonra yapılacak olan çalışmalarda yol almaktır” dedi.
“PROJE EĞİTİMLERİYLE GENÇLERİN İŞ SAHİBİ OLMALARI DAHA KOLAY”
Diyarbakır’daki işletmelerin kalifiye eleman sıkıntılarının hat safhada olduğunu dile getiren Özkılıç, “İlk etapta 40 gencimizin nitelikli personel olarak iş bulmalarına yardımcı olunacak. Diyarbakır’daki işletmelerin özellikle kalifiye personel sıkıntıları göz önünde bulundurulduğunda özellikle insan kaynakları ve kaynakçı eğitimleri ile bu gençlerin iş sahibi olmaları daha kolay olacaktır. Bu bağlamda 20 kişiye İnsan kaynakları, 20 kişiye ise kaynakçı eğitimleri uygulamalı olarak verilecektir. Ayrıca işsizliğin önündeki engelleri tespit etmek amacıyla işsiz gençler ve işverenler ile bin adet anket çalışması yapılacaktır” diye konuştu.
Kaynak: Diyarbakır Söz