Güney Koreli heyet Bodrum'da turizm konuşacak

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'nin davetlisi olarak birliğe üye Güney Kore Yeosu Kenti'nin Belediye Başkanı Cheol Hyeon ile birlikte 12 kişilik heyet, Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne geldi. Bodrum'da ve Yunanistan'da iki ayrı toplantı gerçekleştirileceği, birliğe üye 38 ülkenin sorunlarının ve çözüm önerilerini tartışılacağı belirtildi.

Güney Koreli heyet Bodrum'da turizm konuşacak

Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'nin Türk Başkanı turizmci Galip Gür, davetlisi olarak kente gelen Güney Kore Yeosu Kenti Belediye Başkanı Cheol Hyeon, Turizm Müdürü Kim Sei ile belediye meclis üyelerinden oluşan 12 kişilik heyeti ağırladı. Seçkin Konaklar Otel'de düzenlenen toplantıda Güney Koreli heyetin kenti ziyareti hakkında bilgi verildi.

Birliğe üye 38 ülkenin sorunlarını ve çözüm önerilerini tartışmak için etkinliği düzenlediklerini söyleyen Gür, "Amacımız turizm kentleri ile koylarının doğal ve tarihi güzelliklerini, karakteristik özelliklerini korumak. Bu kentleri bekleyen tehlikeleri belirleyip çözüp önerileri ile ilgili bakanlıklara ve yerel idarelere sunmak. Dünyanın En Güzel Koyları Birliği'ne Türkiye'den tek üye olan Bodrum'da ve Yunanistan'ın Patmos Adası'nda düzenleyeceğimiz toplantılarda, tehlikeleri masaya yatıracağız. Birliğe üye kentlerin turizmde gelişmelerini bekleyen tehlikeler ve alınacak tedbirler, diğer kentler için de örnek teşkil edecek. Güney Koreli konuklarımız ile karşılıklı tecrübe aktarımı yapacağız. Amacımız dünyanın dört bir köşesinde farklı güzelliklere sahip kentlerin korunarak gelişmelerini sağlamak" dedi.

Konuk Belediye Başkanı Cheol Hyeon, "Uzun yıllardır birliğe üyeyiz. Bodrum gibi dünyaca ünlü bir turistik kentin özelliklerini incelemek için heyetimizle geldik. Turizmde ne kadar başarılı olduklarınızı görmeye başladık. Ege ve Akdeniz ülkelerinde turizmde önemli bir yeri olan Bodrum turizm dünyada önemli bir konuma sahip" dedi. Toplantı, karşılıklı hediyelerin verilmesiyle sona erdi.

GÜN BOYU ZİYARETLER SÜRECEK

Galip Gür ve Güney Koreli heyet, bugün CHP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u da makamında ziyaret edecek. Ardından heyet, Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Antik Tiyatro ve İçmeler tersanelerinde incelemelerde bulunacak. Heyetin gezisi yarın Yunanistan'ın Patmos Adası ile devam edecek.

Kaynak: DHA

Çok Okunan Haberler