GSS Borçlarına Af Teklifi Meclis’te

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşülmek üzere hazırlanmış olan GSS af teklifi kabul edilecek mi? GSS borçlarına af teklifi kapıda, detaylar haberimizde.

GSS Borçlarına Af Teklifi Meclis’te

TBMM’ye GSS borçlarına af teklifi sunuldu. GSS Af teklifinden kimler yararlanacak? Af ne zaman gelecek? GSS Borçlarına af teklifi Meclis'te...

GSS Borçlarına Af Teklifi Meclis’te

GSS prim borçlarına dair yeni teklifte son günlere gelindi. Geçtiğimiz Kasım ayında başlayan af tartışmalarında son günlere yaklaşıldı. GSS prim borçlarına dair af gelip gelmeyeceği gündemin en çok merak edilen konularından biri. Geçtiğimiz günlerde TBMM’de görüşülmek üzere GSS af teklifi sunuldu. Teklifin kabul edilmesi halinde GSS borçlarının tamamına af gelecek.

GSS Af teklifinden kimler yararlanacak?

Genel Sağlık Sigortası af kabul edildiğinde kimler bu haktan yararlanabilecek ve diğer detaylara dair açıklama da yapıldı.
Bu açıklamaya göre 1 Ocak 2024 tarihi öncesinde GSS prim borcu olan kişiler, gelen af ile bu borçlarından kurtulabilecek. Meclis’e iletilen bu yeni af teklifinin kabul edilip onaylanması durumunda, yasalaşacak ve böylece GSS prim borçlarına ilişkin gecikme zammı gecikme cezası gibi bütün alacaklar silinmiş olacak. 

GSS 2024 prim tutarı ne kadar?

GSS prim tutarı aylık olarak hesaplanıyor, asgari ücrete göre güncellenen prim ödemesi 600 Türk Lirası olarak belirlendi. 2024 Yılı boyunca bu ücret geçerli olacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz