Bakan Kurum: Konut fiyatları projemizle aşağı gelmeye başladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İlk Evim İlk İş yerim Projesi'ne değinerek, "Biz Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini bu yüzden yapıyoruz. Konut fiyatları projemizle birlikte durdu, aşağı gelmeye başladı. Bu projelerimizi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz. Amacımız, 2035 yılına kadar bu anlamda dönüşüme girmemiş alan kalsın istemiyoruz" dedi.

Bakan Kurum: Konut fiyatları projemizle aşağı gelmeye başladı

Esenler Belediyesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından Kentsel Dönüşüm Sempozyumu düzenlendi.

TÜRKİYE'NİN DÖRT BİR YANINDA 3 MİLYON KONUTUMUZUN DÖNÜŞÜMÜNÜ SAĞLADIK 

Türkiye'de kentsel dönüşüm tarihinin çok eskiye gitmediğini söyleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Özellikle son 20 yılda dönüştürdüğümüz riskli yapılar ve alanlar, ürettiğimiz sosyal konutlar ve etkin bir şekilde yürüttüğümüz yapı denetim sistemimizle birlikte ülkemizde güvenli yaşam alanları sağlamak için epeyce bir yol kat ettik. Türkiye'nin dört bir yanında 3 milyon konutumuzun dönüşümünü sağladık" dedi.  

2028 YILINA KADAR 500 BİN SAĞLAM KONUT KAZANDIRACAĞIZ 

Kurum, 81 ilde dönüşüm çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Şu an halihazırda sahada 250 bin konutun dönüşüm çalışmaları devam etmektedir. İlan ettiğimiz sosyal konut kampanyamızla da ülkemize 2028 yılına kadar 500 bin sağlam ve güvenli konutumuzu kazandıracağız" dedi.  

MEDENİYETİMİZİN TARİF ETTİĞİ ŞEHİRCİLİK MODELİNİ UYGULAYACAĞIZ 

Bakan Kurum, "Muhteşem Türk şehirleri diye, medeniyetimizin bize tarif ettiği şehircilik modelini uygulayacağız. Ecdadımızın yaptığı tarihi eserleri gördüğümüzde gıpta ile bakıyoruz. O ecdadın torunları sizler, daha iyisini çizeceksiniz. Biz medeniyetimizin bize tarif ettiği şehirciliği ve mimariyi günün ihtiyaçlarına göre revize edeceğiz. Bu şekilde konut yerleşimlerini yapmak istiyoruz. Bu da Türkiye Yüzyılı’nda önümüze çıkacak önemli bir şehircilik modeli olacak. Bizlere düşen en büyük vazife ecdadımızdan miras aldığımız şehirlerimizi 'Medeniyetimizi Yaşatan Çevreye Saygılı Şehirler' vizyonuyla inşa ederek, evlatlarımıza bırakmaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde Türkiye'nin yarınlarını, milletimizin refahını ve mutluluğunu esas alarak, şehirlerimizi ihya etmeye devam edeceğiz. Muhteşem Türk Şehirleri hedefimizi tüm ekiplerimizle, sizlerle birlikte gerçekleştirmek için canla başla çalışıyoruz, daha da çok çalışacağız" dedi.  

Kaynak: Diyarbakır Söz