Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikasının (MESS) 47. Olağan Genel Kurulunda, ülkeye her alanda ciddi katkıları olan Sakıp Sabancı'yı ölümünün 15. yıl dönümünde rahmetle ve minnetle andığını söyledi.
Hükümetler ve bakanlık olarak son 17 yılda, işveren ve işçi sendikalarıyla sosyal diyaloğu güçlendirmeye her zaman öncelik verdiklerini, otomotiv, beyaz eşya, demir-çelik dökümü başta olmak üzere metal sanayisinde üretim ve istihdamın artırılmasını her zaman desteklediklerini vurgulayan Selçuk, 60 yıllık birikimiyle MESS'i sanayi sektöründeki başarılarıyla özellikle sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin taşıyıcı gücü olarak gördüklerini kaydetti.
Türkiye'ye karşı gerçekleştirilmek istenen antidemokratik girişimlere, 15 Temmuz'la birlikte başlayan ekonomik manipülasyonlara rağmen 2002'den bu yana yıllık ortalama yüzde 5,6 oranında bir büyümeye ulaşıldığını dile getiren Selçuk, "Aynı dönemde 15 milyar dolar olan metal sanayisinin doğrudan veya ara mal üretimi yoluyla yer aldığı ihracat büyüklüğünü 2018'de 81,4 milyar dolar seviyesine yükselttik. Yine 2002'de 20 bin olan metal sektöründeki iş yeri sayımız 78 bine, çalışan sayımız ise 225 binden 1 milyonu aşkın bir seviyeye yükseldi. Bu rakamlar ülkemizin sanayi sektöründeki potansiyelini ortaya koyması bakımından son derece önemlidir." diye konuştu.
"İstihdam teşviklerini sürdüreceğiz"
Bakan Selçuk, Türkiye'nin sahip olduğu demokrasi tecrübesiyle önemli bir seçimi daha geride bıraktığını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ifadesiyle önümüzdeki 4,5 yılda üretime ve istihdamı artırmaya odaklanılması gerektiğini vurguladı.
Bakanlık olarak, istihdam teşviklerini sürdüreceklerini belirten Selçuk, ekonomik kazanımları toplumun tüm kesimlerine yansıtmaya devam edeceklerini, küresel hedeflere ulaşmak için uygulamaya koyulan pek çok reformla, teşviklerle iş dünyasına katkıda bulunarak, iş insanlarının finansmana erişimini kolaylaştırdıklarını aktardı.
KOBİ'lere sektör kısıtı olmaksızın 25 milyar lira kredi hacmi sunarak, değer üreten, yerli ve milli üretimde atılım yapan bir Türkiye için çalıştıklarını, aynı zamanda hayata geçirilen reformların sonucunun uluslararası göstergelere de yansıdığının görüldüğünü vurgulayan Selçuk, Dünya Bankası'nın her yıl yayımladığı İş Yapma Kolaylığı endeksine göre, Türkiye'nin geçen yıl iş yapma kolaylığında 190 ülkede 43. sıraya kadar yükseldiğini, bu iyileşmenin son 15 senenin rekoru olduğunu söyledi.
Kaynak: Diyarbakır Söz