AssisTT'den Diyarbakır'a istihdam

AssisTT İnsan Kaynakları ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Tüfekçi, Diyarbakır'da açtıkları lokasyon merkezinde hedeflerinin bin 500 kişiyi istihdam etmek olduğunu açıkladı.

AssisTT'den Diyarbakır'a istihdam

AssisTT İnsan Kaynakları ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı Ömer Faruk Tüfekçi, AssisTT'nin faaliyetleri ile Diyarbakır merkezde geçtiğimiz günlerde hizmete giren lokasyon merkezinin hedefleri hakkında, Diyarbakır Söz'e açıklamalarda bulundu. Genel Yayın yönetmenimiz Ömer Büyüktimur'un sorularını yanıtlayanr

AssisTT'in amacı ve faaliyet alanı nedir?

2007’de yüzde yüz Türk Telekom iştiraki olarak kurulan bir müşteri deneyimi şirketiyiz. Türkiye’nin öncü marka ve kurumlarına çağrı merkezi çözümleri, satış-pazarlama, yüz yüze hizmet, dış kaynak kullanımı tedariki, sosyal medya yönetimi ve gelir yönetimi alanlarında çok kanallı müşteri deneyimi çözümleri sunuyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana 365 gün 24 saat kesintisiz hizmet prensibi doğrultusunda, üst düzey teknolojileri sistemlerimize entegre ederek müşteri memnuniyetini maksimum düzeye çıkarma hedefiyle çalışıyoruz. Sağlık, telekomünikasyon, finans, ulaştırma, perakende, e-ticaret,  enerji gibi pek çok sektörde faaliyet gösteren iş ortaklıklarımıza geleneksel çağrı merkezi fonksiyonlarının çok dışında bir hizmet sunuyoruz.

Sektörün öne çıkan özellikleri?

AssisTT olarak her bir müşterimizi stratejik yol arkadaşımız olarak konumlandırıyoruz. Teknolojimize ve ekiplerimizin yetkinliklerine yaptığımız yatırımlarla hem kurumsal hem de nihai müşterilerimize yaşattığımız deneyimde değer yaratacak uygulamaları hayat geçirmeyi sürdürüyoruz. Birbirinden farklı sektörlerdeki deneyimlerimiz, güçlü ve geniş kadromuzla değişen müşteri alışkanlıklarına hızlı şekilde cevap veriyor, sunduğumuz hizmeti yeni teknolojilerle destekliyoruz. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren ve farklı hacimlere sahip onlarca müşterimizin her birinin birbirinden farklı ihtiyaç ve beklentileri var. Müşterilerimizin ihtiyaçlarına daha kolay cevap verebilmek adına farklı segment grupları belirliyor ve her segmente farklılaşan davranış modellerimizle müşteri yönetimini sağlıyoruz.

Çağın gerekliliklerine uygun teknolojilere önemli yatırımlar yaparak müşterilerimizde derin ilişkiler geliştirip bağlılık oluşturuyoruz. Müşteri deneyimi şirketlerinde yaşanan pozitif veya negatif deneyimlerin iş birliği yaptığımız markaya doğrudan yansıdığının bilinciyle müşteri deneyimini, yeni teknolojilerle destekliyor, eşsiz müşteri deneyimi yaşatmak için tüm çalışanlarımızda müşteri deneyimi kültürünü yaygınlaştırmaya ve canlı tutmaya yönelik programlar düzenliyoruz. Bununla birlikte gerçek zamanlı konuşma, ses, duygu analizi, memnuniyet ölçüm araçları, chatbot gibi çözümlerden de faydalanarak teknolojiyi müşteri odaklı kullanmaya devam ediyoruz.

Tüm bu bileşenlerin oluşturduğu çalışma kültürümüzün yanında, sektördeki insan odaklı ve inovatif bakış açımızın da bizi ayrıştırdığını düşünüyoruz.

AssisTT'in ülke genelinde sağladığı istihdam oranı nedir?

Yaklaşık 14 bin çalışanımızla alanında lider konumdaki müşterilerimize hizmet veriyoruz. Çalışma arkadaşlarımızın yüzde 60’ını kadın çalışanlarımız oluşturuyor. Geçtiğimiz yıl pandemi döneminin zorluklarına rağmen 5.000 kişiye istihdam sağladık. İstihdama katkı sağlamayı ülkemize karşı sorumluluğumuz olarak görüyoruz.

Diyarbakır’da açtığınız lokasyonun sizin için önemi nedir? İstihdam hedefiniz burda ne kadar?

Güneydoğu Anadolu bölgemizin en değerli şehirlerinden olan Diyarbakır’da lokasyon açmak bizim için kıymetli. Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Diyarbakır’da da istihdama katkı sağladığımız için çok mutluyuz. Bundan sonraki süreçte de ülkemize karşı önemli sorumluluklardan biri olarak gördüğümüz istihdam konusuna öncelik vermeye ve bu alandaki yatırımlarımıza devam edeceğiz.

Diyarbakır’da 1500 kişilik bir istihdam hedefimiz var. Hâlihazırda uzaktan çalışma modeliyle müşterilerimize hizmet veriyoruz. Normalleşme süreciyle birlikte çok modern bir şekilde tasarladığımız müşteri deneyim merkezimizde hizmet vermeyi sürdüreceğiz. Yatırım sürecimizde bize desteklerini esirgemeyen, attığımız yer adımda yanımızda olduğunu hissettiren ve süreçlerimizi hızlı bir şekilde tamamlamamızı sağlayan başta Diyarbakır Valimiz Sayın Münir Karaloğlu ve İŞKUR Diyarbakır Müdürümüz Sayın İsmail Koç olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara içtenlikle teşekkür ederiz.

Diyarbakır lokasyonunda iş başvurusunda bulunmak isteyen gençlerin yapması gerekenler neler?

Sürekli yeni projeler üzerinde çalışmak, doğal olarak iş hacmini ve ekip ihtiyacını artırıyor.  Bu çerçevede,ortaya çıkan yeni pozisyonları doldurmak amacıyla işe alım  çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Önümüzdeki dönemde ağırlıklı olarak Müşteri Temsilcisi  pozisyonu için işe alım gerçekleştireceğiz. Şirketimizde çalışmak isteyen adaylarımız AssisTT Kariyerim web sitesinden ilanlarımızı inceleyebilir, uygun buldukları iş fırsatı için özgeçmiş oluşturarak başvuruda bulunabilirler.İşe alım fırsatlarımızı Linkedin, Kariyer.net gibi platformlarda da duyuruyoruz.

Çağrı merkezi sektörüne nitelikli insan kaynağı kazandırmak için neler yapıyorsunuz?

Sektörümüzün en önemli gündem maddelerinden birini nitelikli insan kaynağı oluşturuyor. AssisTT olarak insan kaynağının gelişim göstermesi için yoğun çaba sarf ediyor, bunu bir sosyal sorumluluk olarak görüyoruz. Bu sorumlulukla Ekim 2019’da Çağrı Merkezi Okulu’nu hayata geçirerek sektörde bir ilke imza attık. Okulumuzdaki öğrenciler uzman eğitmenler aracılığıyla bilgi edinirken kendilerini geliştirme fırsatı yakalıyor. Çeşitli eğitimlerle birlikte teknik gezi ve staj programları sunuyor, öğrenciler mezun olduğunda ise AssisTT bünyesinde istihdam olanağı sağlıyoruz.

Üniversitelerle iş birlikleri yaparak projemizin kapsamını genişletiyoruz.

Yeni çalışma modellerinizden Özgür Çalışma Modeli’nin kapsamı hakkında bilgi verir misiniz?

Pandeminin hayatımıza girmesiyle birlikte dijital dünyanın yükselişi hızlandı. Bu noktada AssisTT olarak, dijital dönüşümün dinamiklerini doğru anlayarak tüm iş süreçlerimizi bu dinamiklere entegre edip, odağımıza insanı alarak iş süreçlerimizi ve çalışma modellerimizi yeniden tasarlıyoruz.

Çalışanların yaşamlarını kolaylaştıran tam zamanlı çalışma olanağı olmayan kişilere de iş fırsatı sunmak amacıyla Özgür Çalışma Modeli’ni hayata geçirdik. Bu yeni nesil model ile çağrı merkezi çalışanlarının yanı sıra üniversite öğrencileri, ev kadınları ve engelli bireyler başta olmak üzere herkese uzaktan, yarı zamanlık ve esnek çalışma imkânı sağlıyoruz. Özgür Çalışma Modeli, bireylerin kendi yaşam şartlarına uygun çalışma düzenini de beraberinde getiriyor. Bu yeni nesil model sayesinde bireyler, günde 4-5 saat çalışarak diğer sorumluluklarına da rahatlıkla vakit ayırabiliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz