'Yer değiştirme isyan'

MEB’in iller arası yer değiştirme döneminde 81 ilin tamamı yerine 10 ili açık tutması öğretmenlerin tepkisine yol açtı. Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Memiş, “Özellikle sınıf öğretmenleri için sadece 10 ilin açık gösterilmesi başta sınıf olmak üzere bulunduğu ilden başka illere özür grubu atanma isteğinde bulunan öğretmenlerimizi hayal kırıklığına uğramıştır. “ diyerek bu yanlıştan dönülmesini istedi

'Yer değiştirme isyan'

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) branş fazlalığı özür grubu atamaları için yaptığı yeni düzenleme ,17 Eylül’de başlayacak ilk ve orta dereceli okullardaki yeni eğitim dönemi öncesinde evli öğretmenleri şok etti.

Eğitim Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş,özür grubu için 10 ilin değil 81 ilin açık tutulması gerektiğini söyledi. Memiş,”Bu günlerde telefonlarımız susmak bilmiyor. Ya Öğretmenlerin dakikalarca sitem dolu sözlerini ya da hıçkırıklarla ağlama seslerini dinliyoruz.  MEB İller arası yer değiştirme döneminde 7 İlin atamaya açık tutulması sebebiyle aradığını bulamayan öğretmenler bütün umutlarını özür grubu atamalarına bağlamışken, Şimdi de Özür grubu atamalarında özellikle sınıf öğretmenleri için sadece 10 İlin açık gösterilmesi başta sınıf olmak üzere bulunduğu ilden başka illere özür grubu atanma isteğinde bulunan öğretmenlerimizi hayal kırıklığına uğramıştır. “ dedi.

‘HUZURSUZ ÖĞRETMEN NE YAPABİLİR?’

‘Özür grubu atamalarının yılda ikiden bire indirilmesi, il emrine yapılabilen atamaların kaldırılması,4+4+4 sistemi ile özellikle sınıf öğretmenlerini norm dışına itilmesi, sendikaların öğretmenlerin sosyal, ekonomik ve eğitimle ilgili sorunlarının çözümüne  yönelik önerilerine Milli Eğitim Bakanlığının adeta karşı atağa geçmesi sorunları çözme yerine çözümsüzlük üretiyor.” diyen Memiş,bunun eğitim çalışanlarının huzurunu bozduğunu anlattı. Memiş,”Huzursuz öğretmen huzur verebilir mi? Kendisi sorunlu olan başkalarının sorununu çözebilir mi?  Sistemler insanların karşılaştıkları sorunları ortadan kaldırmak için üretilir. Her yeni sistem sorun çözme yerine çözüm üretiyorsa o zaman yeni sisteminde sorgulanması gerekir. Önemli olan sistem değil,  insandır. Onun için İnsanı yaşat ki devlet yaşasın ilkesi günümüze kadar hepimize ışık tutmuştur. “ diye konuştu.

‘ÇÖZÜM ÜRETİLMEZSE AİLELER DAĞILACAK’

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın bu duruma müdahil olması gerektiğine dikkat çeken Memiş, aksi halde bir çok ailenin dağılacağı uyarısında bulundu. Memiş, şöyle devam etti ;”Aile toplumun çekirdeğidir. Bu güne kadar millet olarak iç ve dış bölücü mihraklar tarafından yıkılamayışımızın sebebi aile yapımızın sağlamlığına bağlıdır. Özür grubu atamalarının ağırlığını eş durumu atamaları oluşturuyor. Eşler ayrı, çocuklar ya annenin ya da babanın yanında veya çocuk olmasa yine karı-koca farklı illerde dört gözle mutluluk tablosu çizmek için bir araya gelecekleri günü sayarken önlerine birden bire koskoca bir belirsizliğin çıkmasıyla hevesleri kursağında kalıyor. “

‘BRANŞ FAZLALIĞI SORUN OLMAMALI’

Branş fazlalığının özür grubu atamalarında sorun teşkil  etmemesi gerektiğini belirten Memiş,norm dışında kalan ve ataması yapılamayan öğretmenleri ferahlatmanın ise Milli Eğitim Bakanı’nın görevi olduğunu öne sürdü. Memiş,sözlerini şöyle tamamladı :” Öğretmenlere sürekli çözüm yerine çözümsüzlük, umut yerine umutsuzluk önerilmesi eğitim öğretimin bağrında açtığı tahribat giderek büyümektedir. 2012-2013 Eğitim-öğretim yılının açılmasına az bir zaman kala tüm öğretmenler Milli Eğitim-Bakanımızın ağzından kendilerinin moralitesini yükseltecek sözcükleri sabırsızlıkla beklemektedir. Sorunların çözülmesinin olumlu semeresi Başta Milli Eğitim bakanlığımız olmak üzere tüm milletimize kısa zamanda yansıyacaktır. Eğitim-Bir-sen olarak bizim görevimiz oluşan ve oluşacak sorunlara yönelik çözüm üretmek bakanlığımıza sunmaktır. Şimdi Milli eğitim Bakanlığımızdan acilen sorunların çözülmesini bekliyoruz.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler