Üniversite öğrencilerine piyango!

Yeni işbirliği üniversite öğrencilerini sevindirecek

Üniversite öğrencilerine piyango!

YURTKUR, 20 bin üniversiteliye daha burs vereceğini açıkladı. Burs alırken herhangi bir nedenle bursu kesilen öğrenciler de bu haktan yararlanacak.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Heyeti, YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak ile geçtiğimiz hafta bir araya gelerek 20 bin üniversite öğrencisini ilgilendiren yeni bir işbirliği anlaşması imzaladı. Proje kapsamında üniversite son sınıfta öğrenim gören “Anne ve babası ölmüş”, “Vücut fonksiyon kaybı yüzde 40 olanlar”, “SHÇEK’e bağlı yurtlarda kalmakta iken orta öğretimini bitirenler”, “Malul, vazife malullüğü maaşı alanların veya almaya hak kazandığı halde ölenlerin çocukları” ile “Terör nedeniyle köyleri boşaltılanlar” arasından seçilen ve karşılıksız burs alırken okulda başarısızlık veya başka bir nedenle karşılıksız bursu kesilip kendisine kredi bağlanan öğrencilere yeniden burs verilmesi kararlaştırıldı.

470 MİLYON AKTARILDI

Heyeti kabulü sırasında YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak, proje için 20 bin öğrenci adına teşekkür ederek, “Daha önce burs alıp çeşitli sebeplerle başarısız olan mağdur öğrenciler AB’nin bu olumlu ve güzel girişimiyle hayata daha pozitif olarak hazırlanacaktır” dedi. Delegasyon Başkanı Aristotelis Margos da AB’nin Türkiye’deki İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı adı altında 470 milyon Euro aktarıldığını bu programın istihdam, eğitim ve sosyal kaynaştırma hedeflerini içerdiğini ifade ederek, “20 bin öğrenci, sizin burs verdiğiniz öğrencilerin sayısına göre çok düşük. Ancak biz sadece öncelikli olan öğrencilere burs vermeyi tercih ettik” dedi.

BU AY ALACAKLAR

İşbirliği anlaşması ardından desteğe ihtiyacı olduğu tespit edilen öğrencilerin isimleri Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına da bildirildi. Bu öğrencilerin mezun olmalarının ardından burs ödemelerinin sonlandırılmasından sonra “İş Gücü Piyasasına Katılmasını Kolaylaştırma Operasyonu” adı altında projenin devamı olarak çalışma hayatına yönlendirilmeleri hususunda ortak programlar düzenlenecek. Burslar bu aydan itibaren alınabilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz