TÖDER sıcak bakıyor

Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER), 12 yıllık zorunlu eğitimin, kademeli olmasında bir mahsur görülmediğini, ancak kesintili olmasının endişe verici olduğunu bildirdi.

TÖDER sıcak bakıyor

Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER), 12 yıllık zorunlu eğitimin, kademeli olmasında bir mahsur görülmediğini, ancak kesintili olmasının endişe verici olduğunu bildirdi.

TÖDER'den yapılan yazılı açıklamada, zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarılmasıyla ilgili geçen hafta Bakanlar Kurulu'na bir yasa teklifi sunulduğu, bu teklifin kısa sürede de yasallaşmasının planlandığı belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, eğitim sistemini derinden etkileyecek bu konuyla ilgili bilimsel verilere dayanan bir çalışmanın hayata geçirilmesinin daha iyi olacağı kaydedilen açıklamada, ''Aksi halde bir nesli kaybetme durumu ile karşı karşıya kalabiliriz'' denildi.

ZORUNLU EĞİTİMİN 12 YILA ÇIKARILMASI

''Türkiye'de ne zaman eğitim tartışması yapılsa, yenilikler, tasarılar ortaya konulsa, bu tüm yeni çalışmaların konusunun ideolojilerin çatıştığı bir arenaya çekildiği'' kaydedilen açıklamada, ''eğitimin, ideolojilerin çatışmasına kurban edilmemesi, eğitimdeki tüm yaklaşımlar ve teknik konuların politik konulardan uzak tutulması'' gerektiği belirtildi.

Açıklamada, mesleki eğitim tartışma konusu yapıldığında her zaman gündemi imam hatip liselerinin meşgul ettiği ifade edilerek, şu görüşlere yer verildi:

''TÖDER olarak, meseleye eğitim içeriği olarak bakmak istiyoruz. Yeni tasarıda gündeme gelen konular özetle, zorunlu eğitimdir. Zorunlu eğitimin, 12 yıla çıkması sevindirici ve memnuniyet vericidir. 6 yaş gurubu yani okul öncesi eğitim, zorunlu eğitim kapsamı içerisine dahil edilmelidir. Çünkü tüm dünyada yapılan bilimsel araştırmalar, okul öncesinin, eğitimin en önemli basamağı olduğunu gösterir. 12 yıllık zorunlu eğitimin, kademeli olmasında bir mahsur görmüyoruz. Ancak kesintili olması bizi endişelendiriyor. Özellikle kesintili olduğunda öğrencinin sistem dışına çıkmasına şiddetle karşıyız.''

Kaynak: Diyarbakır Söz