Takasbank Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerince Çanakkale ve Kurtuluş savaşları ile 15 Temmuz'u dans ve tiyatroyu birleştirerek anlatmak amacıyla yürütülen Temmuza Şehadet Projesi ile ortaya çıkan gösteri, 14 Eylül Spor Salonunda sahnelendi.
Gösteriyi 15 Temmuz hain darbe girişiminde eşi Erol ve oğlu Abdullah Olçok'u kaybeden Nihal Olçok da izledi.
Olçok, gösterinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, acıyı kazıyarak, sürekli acıyı acıyla besleyerek büyütmenin kimseye bir faydası olmayacağını belirtti.
Düzenlenen etkinliğin şu ana kadar izlediği en güzel etkinlik olduğunu dile getiren Olçok, şunları söyledi:
DANS TİYATROSU
"Dans tiyatrosunda hep gençler yer aldı ve hiçbiri rol yapmadılar, oynamadılar, hakikati canlandırdılar. O gece sokağa çıkanlar kadar 15 Temmuz'u hissettiler. Sadece 15 Temmuz değildi, bir Türkiye tarihiydi, Türkiye'nin doğuş tarihiydi. 15 Temmuz'da başka bir Türkiye doğdu ve Türkiye'nin asıl sahipleri bu çocuklar. Ben Abdullah'ın annesi olarak ve bu gençlerin de annesi olarak, bunun daha fazla insana ulaşması için elimden gelen her şeyi yapacağıma söz veriyorum."
Olçok, dans tiyatrosunda oğlu Abdullah'ı canlandıran çocuğa sarıldı ve duygulu anlar yaşadı.
Proje eğitmeni Behçet Dildırım da bugün bu toprakların yaşadığı acıları, sanatla, dansla ifade etmeye çalıştıklarını söyledi.
Çanakkale, Kurtuluş Savaşı ve 15 Temmuz'u dans tiyatrosuyla anlattıklarını kaydeden Dildırım, "Kendimizi senaryolaştırdık. Bedenimizin, dilimizin döndüğünce anlatmaya çalıştık." dedi.
AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurten Temiz de Çanakkale, Kurtuluş Savaşı ve 15 Temmuz'u gençlerin sayesinde tekrar yaşadıklarını ifade ederek, "Çok güzel bir geceydi. Gerçekten müthişti, kelimeler kifayetsiz kalıyor. Konuşamıyorum." ifadelerini kullandı.
Kaynak: Diyarbakır Söz