Sınır köylerinin eğitim melekleri

Hakkari Çukurca'nın Irak sınırındaki Çığlı köyüne farklı kentlerinden gelerek çocuklara eğitim veren 3 kadın öğretmenin özverili çalışması, bölge halkı tarafından takdirle karşılanıyor.

Sınır köylerinin eğitim melekleri

Sakarya, Erzincan ve Bursa'dan Hakkari'ye atanan öğretmenler, bölgedeki çocukların gelecek için umudu oldu. Şehit Binbaşı Erdoğan Özdemir İlkokulu/Ortaokulunda çocukları geleceğe hazırlayan öğretmenler, köy sakinlerince her fırsatta evde misafir ediliyor.

Sakaryalı İngilizce Öğretmeni Nida Toka, köyde görev yapmaktan çok keyif aldığını ve iyi bir atmosferde çalıştığını söyledi.

Göreve başlamadan önce tedirginlik yaşadığını anlatan Toka, şunları söyledi:

"Buraya çok tedirgin geldim. Hepimizin aile özlemi var ama buraya ve öğrencilerime alıştım. Burada çok mutluyuz. Sonuçta Türk bayrağının dalgalandığı her yer bizim. Sıfır noktası olup olmaması açıkçası bizler adına herhangi bir tedirginlik teşkil etmiyor. Burada her akşam bir velimizin evine konuk oluyoruz. Aileler bizi çok iyi karşılıyorlar. Birlikte oturup çay içiyor ve sohbet ediyoruz. Batıda ailelerle bu kadar iç içe olamıyoruz ama buradaki atmosfer farklı."

Köye gelirken endişelerinin olduğunu dile getiren Erzincanlı öğretmen Ayşe Nur Eryılmaz, köyde çok iyi karşılandıklarını dile getirerek, "Bölge insanı çok misafirperver. Bizlere sofralar hazırlıyorlar. Açıkçası iyi ki gelmişim ve iyi ki buraları görmüşüm. Medyada yansıtıldığı gibi ya da insanların söylediği gibi bir yer değil. Herkesin gelip görmesini isterim" dedi.

"BU ATMOSFER DE YAŞANMALI"

Bursa'dan gelen öğretmen Kübra Sarıgül de köye sevinç içinde geldiğini ve aynı duyguyla çalıştığını anlattı. Sınırdaki bir köye atandığını duyan yakınlarının kendisine acıyan gözlerle baktığını aktaran Sarıgül, şöyle konuştu:

"Akrabalarım bana, 'Nasıl gideceksin, oralarda ne yapacaksın' diye soruyorlardı. Irak sınırındayım ve buranın diğer bölgelerden hiçbir farkı yok. Buradaki çocuklarda bizim çocuklarımız. O yüzden hiçbir endişe duymadım. Çok mutlu bir şekilde geldim. Buraya atanıp da gelmeyenler bence kaybederler. Bu atmosferi yaşamalılar."

Kaynak: Diyarbakır Söz