'Sınavdır geçer'

Diyarbakır’da Final Dershaneleri ve Okan Üniversitesi işbirliğiyle öğrencilere sınavlar konusunda konferans verildi. Üniversiteye hazırlanan öğrenciler, konferansa büyük ilgi gösterdi.

'Sınavdır geçer'

Fırat AVCIL

DİYARBAKIR- Diyarbakır’da Final Dershaneleri ve Okan Üniversitesi işbirliğiyle öğrencilere sınavlar konusunda konferans verildi.

Final Dersanaleri konferans salonunda,Okan Üniversitesi’nden gelen    Eğitim Uzmanı Servet Gülsüm Şirin tarafından verilen konferansa, üniversiteye hazırlanan öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Şirin ; öğrencileri sınav, gelecek, meslek ve yaşam tercihleri konularında bilgilendirdi.

Hayatın tüm insanlara verilmiş bir armağan olduğunu belirten Şirin, öğrencilere seslenerek kendi yeteneklerini keşfetmelerini istedi.

‘ASLA ZAMAN PLANI YAPMAYIN’

Üniversite sınavının hiçbir zaman öğrencilerin kişiliğini ve zekâsını ölçemeyeceğini ifade eden Şirin, şunları kaydetti: "Her yıl üniversite sınavına yaklaşık 1,5 milyon öğrenci giriyor. Öğrencilerin neredeyse tamamı sınava ciddi bir şekilde hazırlanıyor. En büyük sorunumuz 'mış' gibi yapmak. Hazırlanıyormuş gibi yapıyoruz. Çoğu öğrenci dikkatini verip zamanını çok iyi kullanmıyor. Asla zaman planı yapmayın. İş planı yapıp elinizdeki zamana o işleri sığdırın. O zaman daha programlı olacaksınız."

Konferans, interaktif olarak tüm öğrencilerin cep telefonlarıyla katıldığı bilgi yarışmasıyla sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz