Silvan'da Okullarda Yıl Sonu Etkinliği

Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Boyun Köyü İlköğretim Okulu'nda yıl sonu etkinliği renkli görüntülere sahne oldu.

Silvan'da Okullarda Yıl Sonu Etkinliği

Okulların bitimine sayılı günler kala Silvan ilçesine bağlı Boyunlu Köyü İlköğretim Okulu tarafından yıl sonu etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Silvan Kaymakamı Yunus Sezer, Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Yüzbaşı İsmail Terzi, Mili Eğitim Şube Müdürü Hejar Eskiyecek, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YIL SONU SERGİSİ

Programda şehitlerin anısına 1 dakikalık saygı duruşunun ardından okulun müzik öğretmeni Onur Güven yönetimindeki öğrenci korosu İstiklal Marşı'nı okudu. İlçe genelinde İstiklal Marşı'nın kabulü ile resim yarışmasında 3. olan 8-A sınıfı öğrencisi Şirinşah Demir'e Kaymakam Sezer, Kütüphanecilik Haftası ve 23 Nisan konulu resim yarışmasında birinci olan 8-A sınıfı öğrencisi Kadriye Sezik'e ise Milli Eğitim Şube Müdürü Eekiyecek tarafından hediyeleri verildi. Görsel Sanatlar Öğretmeni Berhiv Ekin'in yönetimindeki ekibin sunduğu Diyarbakır yöresi halk oyunları gösterisi ise etkinliğe renk kattı. Halk oyunlarına davetliler de eşlik ettiler.

Etkinlikte ayrıca müzik öğretmeni Onur Güven'in hazırlamış olduğu 'Kim Korkar Kadınlardan' adlı tiyatro gösterisi, müzik ziyafeti ve şiir dinletisi ile resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Boyunlu köyü sakinleri, etkinliğe katılan davetlilere yemek ikramında bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz