SEU, Diyarbakır’daki medya çalışanlarıyla bir araya geldi. SEU Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, üniversite çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. İlk yılda 5 program ve 359 öğrenciyle eğitim-öğretime başladıklarını hatırlatan Doğan, ikinci yılda 18 programa 970 öğrenci alacaklarını açıkladı. Prof. Dr. Doğan, eylül ayında yeni kampüslerini hizmete açacaklarını söyledi.
2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında 16 bin metrekare açık, 14 bin metrekare kapalı alana sahip yeni yerleşkelerinde eğitim vereceklerini anlatan Doğan, "Mimarinin modern çizgisi ve Diyarbakır tarihi dokusunun harmanlanarak inşa edilen kampüsümüz, şehrin modern ve gelişen alanı olan Fırat Mahallesi’nde (75 metrelik yol Lunapark arkası) yer almaktadır. Üç bloktan oluşan kampüsümüzde 40 derslik, son teknolojiyle donatılmış 10 sağlık laboratuvarı, 4 çizim-mimarlık atölyesi ve 2 uygulamalı bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır. Kampüsümüzde bölgeye hitap edecek kapsamlı bir kütüphane de olacaktır. Geniş yeşil alanlarının bulunduğu kampüste öğrencilerin zamanlarını verimli ve keyifli bir şekilde geçireceği sosyal ve kültürel donatı alanları da mevcuttur." ifadelerini kullandı.
Bir yüksek eğitim kurumu olarak görev ve sorumluluklarını bildiklerini anlatan Prof. Dr. Doğan, "Tüm enerjimizi, gayretimizi ve birikimimizi geleceğe faydalı bir nesil yetiştirmek için harcıyoruz. Diyarbakır’ın ilk vakıf üniversitesi Selahaddin Eyyubi ile Doğu ve Batı kültürleri arasında köprü görevi üstlenmeyi, eğitim düzeyini bilim ve teknoloji alanlarında artırarak, nitelikli bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Ayrıca dünyadaki yenilikleri takip edebilen, sorgulayan, araştıran ve üreten, ülkemizi uluslararası platformda en iyi şekilde temsil edecek, ahlaki değerlere ve toplumsal sorunlara duyarlı, başarılı bireyler yetiştireceğimize inanmaktayız." şeklinde konuştu.
ALANINDA YETKİN AKADEMİK KADRO
SEU Rektörü Prof. Dr. Ekrem Doğan, üniversitenin çalışmalarıyla ilgili şu bilgileri paylaştı: "2014-2015 Eğitim-Öğretim Yılı’nda İşletme, Hemşirelik, Fizyoterapi, Dış Ticaret ve Muhasebe ve Vergi Uygulamaları bölümlerine ilk öğrencileri aldık. İkinci yılında program sayısını 5’ten 18’e çıkardık. Bu yıl Mimarlık, Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Odyometri, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Sosyal Hizmetler, Sağlık Kurumları İşletmeciliği, Mimari Restorasyon, Bilgisayar Programcılığı ile Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik bölümlerine öğrenci alacağız. Yine dört farklı programımızda İkinci Öğretime de öğrenci alıyoruz. Yeni eğitim döneminde binin üzerinde lisans ve ön lisans öğrencisine eğitim verilecek. İlk yılında yüksek lisans eğitime de başlayan ender üniversitelerden olan Selahaddin Eyyubi, mastır programları aralıksız devam ediyor.
Gerek lisans ve ön lisans gerekse de yüksek lisans programlarında kaliteli eğitim vermekteyiz. Bunu sağlamak için de alanında yetkin, kaliteli akademisyenleri kadromuza kazandırıyoruz. Alanlarında yetkin 13 profesör, 6 doçent 23 yardımcı doçent olmak üzere 100’ü aşkın akademisyen kadrosu oluşturduk. Akademisyenlerimizin önemli bir kısmı ülkenin batısından ve yurtdışından gelmektedir Böylece bölgemize beyin göçünü de sağlamış oluyoruz.
BURS İMKÂNLARI
Öğrencilerimize ciddi burs imkânları sağlamaktayız. Bu üniversitemize yerleşecek öğrencilerin yaklaşık yüzde 75’i burs olanaklarımızdan faydalanabilmektedir. Bu yıl öğrencilerimizin 99’u yüzde 100, 161’i yüzde 50 ve 353’ü de yüzde 25 oranlarındaki burs seçeneklerimizden yararlanacak. Yani toplam 970 kontenjanımızın 613’üne burs olanaklarını sunuyoruz. Ayrıca YGS-LYS sınavlarında derece yapan öğrencilerimize ‘Başarı Bursu’, üniversitemizi sanat, kültür ve spor alanında başarıyla temsil edecek öğrencilerimize ‘Sanat Kültür Spor Bursu’ ve öğrenim süresince üstün başarı gösteren öğrencilerimize de ‘Burs Plus’ adı altında akademik başarı burs imkânları da sunmaktayız. Kız ve erkek olmak üzere anlaşmalı olduğumuz iki öğrenci yurdumuz mevcuttur. Talep eden bütün öğrencilerimizi barındıracak yurt kapasitesine sahibiz. Yurtlarımızda 2-3 kişilik odalar, 24 saat sıcak su imkânı ve rahat ders çalışma ortamı sunuyoruz.
REHBERLİK DANIŞMANLIK HIZMETLERİ
Malumunuz üniversite adayları için tercih etme dönemi 6-14 Temmuz 2015 tarihleri arasında olacak. Bu dönemde öğrencilere tercihler konusunda yardımcı olmak için bütün hazırlıklarımızı yaptık. Diyarbakır’da gençlerimize rehberlik ve danışmanlık hizmeti vermek için üniversitemiz ile Ninova ve Forum alışveriş merkezlerinde stant açacağız. Diğer taraftan Mardin, Batman, Şanlıurfa, Malatya, Gaziantep, Adana, Mersin başta olmak üzere 20’nin üzerindeki ilde öğrencilerimizin doğru ve sağlıklı bir tercih yapmaları için rehberlik ve danışmanlık hizmetleri sunacağız.
SPORTİF VE KÜLTÜREL FAALİYETLER
Eğitim-öğretimin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri de önemsemekteyiz. İlk yılında kurduğu SEU Basket ile gençler kategorisinde Diyarbakır’da namağlup şampiyon olduk. SEU Basket’in yıldızları ise, bölge şampiyonu olarak Balıkesir’deki Anadolu Şampiyonasında boy gösterdi. Takımın yetenekli oyuncusu Demhat Bademkıran, ABD’nin profesyonel basketbol ligi NBA’nin alt ligi NCAA elemelerine katılmaya hak kazandı. Şu anda Amerika’da olan Demhat, elemeleri de geçmesi halinde burada hem üniversite okuyacak hem de basketbol yeteneklerini geliştirecek. Geçtiğimiz eğitim döneminde çeşitli sportif faaliyetlerle sınıflar arası turnuvalar düzenledik. Öğrenci kulüplerinin de öncülüğünde üniversitede birbirinden renkli sosyal ve kültürel faaliyetler de gerçekleştirildi. Kan bağışı kampanyası, Aşure etkinliği, Nevruz Kutlaması, Şeb-i Arus töreni, Karadeniz gezisi, rafting, müzik dinletileri, seminer ve konferanslar bunlardan sadece bir kısmını oluşturmaktadır."
Kaynak: Diyarbakır Söz