ÖSYM'den 'pardon'

ÖSYM'nin 2010 sonbahar dönemi Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda (TUS) soruların hatalı olduğunu açıklamasından sonra bu sınavın mağduru olan bir doktor da Diyarbakır'dan çıktı.

ÖSYM'den 'pardon'

ÖSYM'nin 2010 sonbahar dönemi Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda (TUS) soruların hatalı olduğunu açıklamasından sonra bu sınavın mağduru olan bir doktor da Diyarbakır'dan çıktı. Dicle üniversitesi Plastik Cerrahi Anabilim Dalı'nda görevli Dr. Mustafa Aydınol, ilk sınav sonuçlarında klinik bilimlerde 69 doğru soru karşılığında 59.852 puanı olduğunu, ancak düzeltildiği ileri sürülen sonuçlarda ise 3 doğru soru artırılarak 72'ye, puanın ise 0.171 arttırılarak, 60.023'e çıkarıldığını söyledi.

ÖSYM, 12 Aralık 2010 tarihinde yaptığı ve söz konusu sınavda hatalı olan 4 soruyu iptal ederken, geri kalan 5 soru için Danıştay tarafından iptal kararı verildi. Kitapçıktaki 5 hatalı soru iptal edilmesine rağmen, bir çok doktor adayının puan hesaplamalarında hata yapıldığı ortaya çıktı.

ÖSYM’DEN BİR PARDON DAHA

Dicle üniversitesi Plastik Cerrahi Anabilim Dalı'nda görevli 26 yaşındaki Dr. Mustafa Aydınol, her ne kadar sonuçlar düzeltilse de yine hatalar yapıldığını söyledi. Dr. Aydınol, ilk sınav sonuçlarında klinik bilimlerde 69 doğru soru karşılığında 59.852 puan aldığını, ancak düzeltildiği ileri sürülen sonuçlarda ise doğru sayısı 3 artarak 72'ye çıkarken, puanın ise 0.171 yükselerek, 60.023 olduğunu anlattı. Dr. Mustafa Aydınol, ÖSYM tarafından bu hesaplamanın da yanlış yapıldığını öne sürerek şunları söyledi:

TUS SINAVINDAKİ HATALI SORU

"Benimle birlikte sınava giren bir çok doktor arkadaşın sınav sonuçlarında benimki gibi hatalar yapılmış. Örneğin, H. K. adlı bir doktor arkadaşımızın ilk sınavında klinik bilimlerde 67 doğruya karşılık, 56.999 puan aldı. İtiraz sonrası yapılan hesaplamalarda ise, 69 doğruya karşılık, 56.823 puan almış. Bir diğer doktor arkadaşımız T.K., 71 doğru soru karşılığında 59.069 puan alırken, düzeltilmiş şekilde gelen cevaplarda ise, 72 doğruya karşılık, 58.854 puan aldığı görülüyor. Dolayısıyla ÖSYM'nin yaptığı hesapların yanlış olduğu burada apaçık ortada. Bunun düzeltilerek mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz."

50 BARAJ PUANINI AŞAMAYINCA

Sınava giren bazı adayların 50 puan barajını aşamadıkları için mağdur olduklarını anlatan Dr. Mustafa Aydınol, "Önceki tercihlerde yanlış hesaplamalar nedeniyle baraj altında kalan ancak düzeltilen hesaplarda barajı aşan meslektaşlarımızın durumu ile ilgili ÖSYM'nin yeni tercih hakkı tanıması lazım. Ancak ÖSYM yetkilileri yeni bir tercih hakkı ile ilgili yeni bir duyuru ve açıklama yapmadı. Bu durumdaki arkadaşlarımızın durumunun ne olacağını merak ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz