ÖSYM Üniversite Kayıt Tarihlerini Açıkladı

ÖSYM Üniversite Kayıt Tarihlerini Açıkladı (2014 - 2015 Üniversite Kayıt Tarihleri Tıkla Öğren) ÖSYM resmi internet sayfası üzerinden LYS Tercih sonuçlarının açıklanması beklenirken Üniversite kayıt tarihlerini kamu oyuna duyurdu.

ÖSYM Üniversite Kayıt Tarihlerini Açıkladı


23 Mart Pazar günü Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ile başlayan üniversite maratonunun tercih süreci 7-17 Temmuz arasında tamamlandı. Okumak istediği üniversite ve bölüm tercihlerini yaparak ÖSYM’ye bildiren adaylar şimdi de yerleştirme sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. Ancak, ÖSYM’den daha önce yapılan açıklamalara göre, üniversite kayıtları tüm kurumlarda 1-5 Eylül arasında alınacak. Kayıt hakkı kazanan adayların işlemleri üniversitelerce yürütülecek.

Bazı üniversiteler bu 4 günlük aralığı bölümlere paylaştırabiliyor, bu nedenle 1 Eylül tarihine yaklaşırken okurlarımız kazandıkları üniversitelerin öğrenci işleri sayfası üzerinden kayıt tarihlerine erişebilirler. Üniversitelerin neredeyse tamamı kayıtlardan önce bir ön kayıt işlemi gerçekleştirmektedir. Ön kayıt işlemlerini ve üniversitenizin kayıt duyurusunu takip etmenizi öneriyoruz. Kayıt için gereken belgeleri kayıt gününden daha önce hazırlamanızı ve kayıt tarihleri geldiğinde üniversitenizin kayıt için duyurduğu tarih ve adresi önceden araştırmanız sizin için büyük kolaylıklar sağlayacaktır.

Kaynak: Diyarbakır Söz