O'nu Oku, O'nu Yaşa

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla Türkiye genelinde düzenlenen Siyer Sınavı'na Diyarbakırlılar ilgi gösterdiler.

O'nu Oku, O'nu Yaşa

Peygamber Sevdalıları Platformunun "O'nu Oku O'nu Yaşa" sloganıyla düzenlediği Umre Ödüllü Siyer Sınavı bugün yaklaşık 300 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti. Diyarbakır’da yüzlerce noktada yapılan sınava yaklaşık 50 bin kişi katıldı.

Sınava girmek için okullara gelen Diyarbakırlılar, Siyer Sınavı sayesinde insanların, Hazreti Peygamber'in hayatını öğrendiklerini söylediler.

Sınava katılanlardan Yasemin Güneş Aydın, "Her sene bu program düzenleniyor. Kaybı olmayan bir sınavdır. Peygamber Sevdalıları Platformu o kadar güzel program düzenliyor ki hey zaman öyle oluyor. Allah razı olsun, insanları bilinçlendiriyor. Allah Resulünün hayatını bilmeyen o kadar insan vardır ki bunun sayesinde hem bilinçleniyorlar hem de Peygamberin hayatını öğreniyorlar. Bildikçe İslam'ı daha iyi kavrıyoruz." dedi.

"Peygamberin hayatını öğrensinler çünkü kaybedecek bir şeyimiz yok"

3'üncü defadır Siyer Sınavı'na katıldığını anlatan Gül Dündar, "Hiç olmazsa Peygamberin hayatını öğreniyoruz. Onu kendimize örnek almamız gerekiyor. Ben ve çocuklarım hep beraber sınava girdik. Girsinler sınavlara, çaba sarf etsinler. Peygamberin hayatını öğrensinler çünkü kaybedecek bir şeyimiz yok." şeklinde konuştu.

Sınava katılanların kalplerine Hazreti Muhammed'in sevgisinin girdiğine değinen Gülsüm Damar, şunları söyledi: "İster genç olsun ister yaşlı olsun her yaştaki herkes bu sınava katılmaktadır. Çünkü Peygamber Efendimizin sevgisi onların kalplerine nakşediliyor. Bu aşkla sınava giriyorlar. Gelirken insanların nasıl geldiklerini gördüm, Allah daim etsin. Peygamber Sevdalıları Platformu bu sınavı düzenlediği için teşekkür ediyorum."

"Bu sınavın kaybedeni yoktur"

Bu sınavın, Hazreti Peygamber'in hayatının anlaşılması ve onun hayatının örnekliği açısından bir basamak olduğuna dikkat çeken Nihat Adaş, "Sınava bu bakış açısıyla bakmak lazım; sınavda derece yapmak veya herhangi bir ödüle layık görülmek açısından değil. Önemli olan bu katılımı sağlamak ve Peygamberin sünnetine karşı duyarlılığın gelişmesi ve onun hayatına dair örnekliğin kabul görünmesidir. Bu sınavın kaybedeni yoktur. Giren herkes kazanmıştır. Sınava bir şekilde kayıt yaptırıp kitabı okumuş ve katılım sağlayamamış olan kardeşlerimiz vardır elbette ama genel anlamda katılım iyi. Gözetmenliğini yaptığım okulda yüzde 60-70 oranında bir katılım var." ifadelerini kullandı.

Çocukların sınava ilgili gösterdiğini söyleyen Sedat Pala, "Aslında ben çok çalışmamıştım ama sınav iyi geçti. Sorular orta derecedeydi. Ne zordu ne de kolaydı. Tüm çocukların sınava girmesi çok hoşuma gitti. İçeride yaşlı insanlar vardı, bu çok hoşuma gitti." dedi.

"Sınavı kazansam annemi umreye göndermek istiyorum"

Siyer Sınavı'nı kazandığı takdirde annesini umreye götüreceğini ifade eden Mehmet Olpar ise "Sınav daha çok YGS türündeydi. Yüzde 50-60 paragraf türündeydi. Öbürleri ise daha çok sahabe ve müşriklerin isimleriydi. Kitabı iki kere okudum. Önemli olan yerlerin altını çizdim. Peygamber Efendimizin daha çok ahlakını ve cihat yönünü öğrendim. Sınavı kazansam annemi umreye göndermek istiyorum.” şeklinde konuştu.

Üyke genelinde yapılan bir sınav

Türkiye genelinde 75 il merkezinde gerçekleştirilen Umre Ödüllü Siyer Sınavı'na yaklaşık 300 bin kişi katıldı. "O'nu Oku O'nu Yaşa" temasıyla düzenlenen Siyer Sınavı saat 11.00'de başlayıp, 13.00'te son buldu.

Sınavla ilgili değerlendirmelerde bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Sözcüsü Yahya Oğraş, sınava ciddi anlamda teveccüh olduğunu söyledi. Ödülü, sınavın bir aracı olarak değerlendirdiklerini belirten Oğraş, asıl gayelerinin sınavı hayırlı bir yarış haline getirmek ve herkesin buna iştirak etmesini sağlamak olduğunu anlattı.

Sınıfları gezerken güzel karelerle karşılaştıklarını anlatan Oğraş, şunları söyledi: "Müdürlerimiz olsun, kurum amirleri olsun, çocukların heyecanı olsun yutkunamayacak derecededir. Sınav öncesinde bazı çocuklarla görüştük, heyecan içerisinde olduklarını gördük. Aynı şekilde bayanlarda da koşuşturmanın olduğunu gördük."

"Sınava kim giriyorsa kazanıyor"

Özellikle bu sınavın kaybedeni olmadığını ve sınava girenlerin kazandığını aktaran Oğraş, "Öncelikle Peygamber Efendimizin hayatını okumakla, onun o ayrıntısına inmekle, siyer-i nebiyi bir şekilde hayatının merkezine koymakla bir kere o kazancı elde etmiştir. Rabbimizin rızasını gözeterek bu çalışma içerisinde yer almasından dolayı kazançlı olmuştur. Hem bu dünyada hem ahirette efendimizin şefaatine nail olacağına inanıyoruz. Çünkü bu vesileyle biz bunu yapıyoruz. Yoksa sınav, esasında bir ödüle dayanmıyor. Ödülü sınavın bir aracı olarak değerlendiriyoruz. Bizim asıl gayemiz bu sınavı bir hayırlı yarış haline getirmektir ve herkesin buna iştirak etmesini sağlamaktır. O yüzden biz bu konuda tüm sınav katılımcılarımızın, herkesin kazançlı olduğuna inanıyoruz ve herkes kazanıyor inşallah." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz