ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, Bakanlar Kurulu'nun eğitimle ilgili 2017 reformlarını ana hatlarıyla desteklediklerini ve her türlü olumlu adımda katkı sunacaklarını bildirdi.
ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Eğitim Komisyonu tarafından yapılan açıklamada, Bakanlar Kurulu'nun 30 Ekim'de Resmi Gazete'de yayımlanan "2017 Yılı Programının Uygulaması, Koordinasyonu ve İzlenmesine Dair Karar Eki"ndeki Milli Eğitim Bakanlığı'nın diğer bakanlıklar ve kurumlarla yapacağı iş birliğinin önemine değinildi.
Her eğitim kademesinde tekli eğitime geçilmesine yönelik çalışmaların desteklendiği ifade edilen açıklamada, ilkokuldan sonraki ilk yılın (5.sınıf) tüm öğrenciler için ortaokula hazırlık sınıfı uygulamasının da önemli bir yaklaşım olduğu kaydedildi.
EĞİTİM REFORMUNA DESTEK
Açıklamada, Türkçe'nin yanı sıra verilecek yabancı dil öğretiminde dil çeşitliliğinin ve seçim yapma imkanı sunmanın gerektiği ifade edilerek, eğitim kalite endeksi hazırlama çalışmalarında okul aile birlikleri başta olmak üzere çeşitli mekanizmalarla ebeveynlerin sürece dahil edilmesi gerektiği vurgulandı.
Deneyimli öğretmenlerden dezavantajlı bölgelerdeki öğrencilerin de yararlanabilmesine olanak sağlayan ve öğretmen lehine olan tüm iyileştirme faaliyetlerinin desteklendiği belirtilen açıklamada, şöyle devam edildi:
ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ STATÜSÜ
"Öğretmenlik mesleğinin statüsünün yeniden ele alınarak tercih edilebilirliğinin ve toplumsal saygınlığının arttırılmasına yönelik politikaların üretilmesini destekliyoruz. Eğitim ve istihdam ilişkisinin güçlendirilmesi için eğitim ve öğretim kuruluşlarının akreditasyonunda ulusal standart ve yeterliklerin yanı sıra uluslararası alanda geçerli olan temel yetkinlikleri de karşılar biçimde tasarlanmasını öneriyoruz. Öğrencilerin üzerindeki sınav baskısını azaltmak amacıyla yükseköğretime geçiş sınavlarının yılda birden fazla yapılabilmesi olanağı nicel tedbirler kapsamında isabetli olup, okul türleri arası geçişle birlikte üst kademeye geçişte de tür ve yapı bakımından Türkiye Yeterlikler Çerçevesi'nin ilgili seviyeleri dikkate alınmalıdır. Söz konusu yeterliklerin kazanımında akademik başarının yanı sıra sosyal, kültürel, sportif, sanatsal başarıların da dikkate alınmasını sağlayacak bir mekanizmanın oluşturulmasını faydalı buluyoruz."
Açıklamada, özellikle 15 Temmuz sonrasında, eğitim, kültür, sanat gibi alanlardaki zafiyetleri gidermek için tüm (sivil, resmi, siyasi, akademik vb.) kurum ve kuruluşlarla koordineli olarak çalışmanın her zamankinden daha çok önemli hale geldiği vurgulanarak, "Ülkemiz, İslam dünyası ve insanlık için yeni bir gelecekten bahsedebilmemiz için geleceğimizi oluşturacak olan yavrularımızı el birliğiyle ve çok yönlü desteklememiz gerektiğine inanıyoruz. Bu yönüyle, Bakanlar Kurulu'nun eğitimle ilgili 2017 reformlarını ana hatlarıyla destekliyoruz. Bundan sonra da her türlü olumlu adımda katkı sunacağız." denildi.
Kaynak: Diyarbakır Söz