Okulun önü kapanıyor

Taş, imam hatip lisesinin önünün kapatıldığını öne sürerek basın açıklaması yaptı.

Okulun önü kapanıyor

Silvan Eğitim-Bir-Sen İlçe temsilcisi Nusret Taş, 2005-2006 eğitim öğretim yılında Silvan ilçesinde açılan Silvan İmam Hatip Lisesi'ne şu ana kadar üvey evlat muamelesi yapıldığını söyledi. Hayırsever vatandaşların girişimleriyle Silvan'a İmam Hatip Lisesi 2005-2006 eğitim-öğretim yılında eğitime başladığı günden itibaren bürokratların hışmına uğradığını söyleyen Taş, "Bugüne kadar hep göz ardı edilmiş, dışlanmış, şehir dışında sayılabilecek soba ile ısıtılan, çatıları damlayan baraka tipi eski binalarda eğitim vermeye mahkum edilmiştir.

                                                                 

OKULUN ÖNÜ KAPANIYOR

Eğitimde 4+4+4 sistemi olarak bilinen yasa değişikliği nedeniyle mevcut okullardan hangi ilköğretim hangi ortaokul ve hangilerinin imam hatip ortaokulu olacağını belirlemek amacıyla Silvan ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde de komisyon toplanmış. Ancak tüm girişimler, görüşmeler ve komisyondaki üyelerden bazılarının farklı görüşlerine rağmen Silvan Milli Eğitim Müdürlüğü'nün dayatması sonucu Profilo İlköğretim Okulu yerine Ziya Gökalp ilköğretim Okulu seçilmiştir.

Silvan şehir merkezinde şehrin her bölgesine hitap edebilecek yaklaşık 10 adet ortaokul belirlenmesine rağmen, şehir merkezi ve köylerine hitap edebilecek tek ortaokul olacak olan imam hatip lisesi için ulaşım güvenlik ve uygunluk bakımından seçilmesi gereken okul seçilmemiştir. Eğitim-Bir-Sen olarak bu tavırlarına karşı kayıtsız kalmamız mümkün değil" dedi.

Silvan Eğitim-Bir-Sen İlçe Temsilcisi Nusret Taş, ilçedeki tüm velilerin gönül rahatlığıyla çocuklarını gönderebileceği merkezde yer alan Profilo İlköğretim Okulu'nun imam hatip ortaokulu olarak tahsisinin en uygun olacağı ve bu kararla kimsenin de mağduriyetine yol açmayacağını belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz