Okullaşma oranı arttı

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 3, 4 ve 5 yaş okullaşma oranlarına ilişkin, "Yılın sonunda bu oranları çok daha yüksek noktalara taşıyıp, özellikle 5 yaşı yüzde 100'e tamamlayıp, 3 ve 4'ü de önemli oranda arttırarak OECD ortalamasına inşallah yaklaştırmış olacağız." dedi.

Okullaşma oranı arttı

Özer, valilikte basına kapalı gerçekleşen "İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı"nın ardından yaptığı konuşmada, Hatay'ın eğitimde gelmiş olduğu noktadan mutluluk duyduklarını söyledi.

 OKULLAŞMA ORANI

Okul öncesi eğitimdeki okullaşma oranlarını, OECD ülkelerinin ortalamasına yakınlaştırmaya bakanlık olarak öncelik verdiklerini vurgulayan Özer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu kapsamda, Emine Erdoğan Hanımefendinin himayesinde 3 bin yeni anaokulu yapmak için yola çıktık. Şu ana kadar 2 bin 50 bağımsız anaokulu, 15 bin 500 de anasınıfı olmak üzere aslında 5 bin 150 anaokulu kapasitesini oluşturmuş bulunuyoruz. Böylece 5 yaşındaki Türkiye'deki okullaştırma oranlarını bir sene gibi kısa bir sürede, yüzde 65'ten yüzde 97'ye ulaştırdık. 3 yaşındaki okullaşma oranlarını yüzde 9'lardan yüzde 16'lara, 4 yaşındaki okullaşma oranlarını da yüzde 16'dan yüzde 35 gibi bir orana yükselttik. Yılın sonunda bu oranları çok daha yüksek noktalara taşıyıp, özellikle 5 yaşı yüzde 100'e tamamlayıp, 3 ve 4'ü de önemli oranda arttırarak OECD ortalamasına inşallah yaklaştırmış olacağız."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler