Okul polisi görevinde

MEB: ''Protokol kapsamında okullarımızda görevlendirilen polislerimiz görevlerini gereği şekilde yerine getirmişler, şu anda da görevlerini yerine getirmeye devam etmektedirler''

Okul polisi görevinde

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bir gazetede yer alan ''15 bin polis okullardan çekiliyor'' başlıklı haberin ''doğru haber yapma sorumluluk ve bilinciyle hareket edilmeden, karalama amaçlı olarak yapıldığını'' belirterek, polislerin görevlerini yerine getirmeye devam ettiğini bildirdi.

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, dün bir gazetede yer alan iddialar üzerine açıklama yapma gereği duyulduğu kaydedildi.

OKULLARDAKİ POLİS GÜVENLİĞİ

Gazetedeki yazıda, MEB ve İçişleri Bakanlığı'nın 2007 yılından beri yürüttüğü ''Okullarda Güvenli Ortamın Sağlanmasına Yönelik Koruyucu ve Önleyici Tedbirlerin Artırılmasına İlişkin İşbirliği Protokolü''nün uygulamadan kaldırıldığının iddia edildiği anımsatılan açıklamada, yürütülen yeniden yapılanma çalışmalarında, uygulama kabiliyeti kalmayan, tekrar içeren genelge ve yönergelerin 7 Aralık 2011 tarihinde yürürlükten kaldırıldığı, bunlar arasında habere konu 2007-72 sayılı Genelge'nin de bulunduğu bildirildi.

Söz konusu genelgenin 2007 yılından beri uygulandığı ve kaldırılmasının protokolün uygulanmasına herhangi bir engel teşkil etmediği vurgulanan açıklamada şunlar kaydedildi:

GÖREVLERİNİ SÜRDÜRÜYORLAR

''Genelgenin yürürlükten kaldırılmış olması, protokolün uygulamadan kaldırılması anlamına gelmediği doğaldır. İl milli eğitim müdürlüklerimiz, il emniyet müdürlükleri ile işbirliği halinde protokolde belirtilen yükümlülüklerini yerine getirmektedirler. Genelgenin yürürlükten kaldırıldığı 7 Aralık 2011 tarihinden bugüne protokol kapsamında okullarımızda görevlendirilen polislerimiz görevlerini gereği şekilde yerine getirmişler, şu anda da görevlerini yerine getirmeye devam etmektedirler.

Haberin, doğru haber yapma sorumluluk ve bilinciyle hareket edilmeden, karalama amaçlı olarak yapıldığı aşikardır.''

Kaynak: Diyarbakır Söz