Öğrencilere bağlılık eğitimi

Diyarbakır Yeşilay Şubesi Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı çerçevesinde Sanayi çalışanlarına madde bağımlılığı ve tütün bağımlılığı eğitimi verildi.

Öğrencilere bağlılık eğitimi

Diyarbakır Yeşilay Şubesi tarafından (TBM) Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı çerçevesinde İl Müftülüğü ile yapılan ortak çalışmada Sanayi Sitesi'nde Sanayi çalışanlarına madde bağımlılığı ve tütün bağımlılığı eğitimi verildi.

Bütün dünyada hızla yayılan madde bağımlılığının ciddi manada ailelerde ve toplumda yaralar açmaya başladığına dikkat çekilen açıklamada, bağımlılıkla mücadelenin en önemli ayağının bilinçlendirme çalışmaları olduğu ifade edildi.

“Bağımlılık artıyor”

Bireylere yönelik yapılan farkındalık çalışmalarının bireylerin kendini zararlı maddelerden uzak tutma noktasında daha dikkatli olmasının sağladığı ifade edilen programda konuşan Rehber Öğretmeni Baran Suna, “Bağımlılık Maalesef her geçen gün artmaktadır. Bağımlı bireylerin toplumda hem yaşadığı hem yaşattığı sıkıntılar bireyler ve toplumsal  hastalığa davetiye çıkarmaktadır. Yeşilay  Şubesinin yaptığı bu çalışma bizim için verimli geçti.” dedi.

“Bağımlılığın zararı halen bilinmiyor”

Yeşilay Diyarbakır Şube Başkanı ve aynı zamanda Diyarbakır İl Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörü Yahya Öger ise, “Bir hafta boyunca Okulda yaptığımız TBM eğitim programında Madde Bağımlılığını ve Tütün Bağımlılığını arkadaşlarla beraber konuştuk. Üzülerek söylüyorum ki madde bağımlılığı hala bu toplumdan ciddi manada zararlarının bilinmediğine şahit oluyoruz. Sanayi çalışanlarının arasında tütün bağımlılığı çok basit alınabilmektedir.” ifadelerini kullandı.

“Bağımlılık ciddi bir iştir ciddiye alınmalıdır”

Öger konuşmasında devamla, “Tütün bağımlılığın toplumda hiçbir karşılığının olmadığını yapılan çalışmalardan tütün bağımlılığına bakışın çok basit olduğu gerçeği ile karşı karşıya kalıyoruz. Acı olan şudur ki; insanlar ya bile bile kendini bu ateşin içine atmaktadırlar yada bu bağımlılığın ciddiyetinin hala farkında değiller ve elbette ki bu bağımlılık farkında olunduğunda çok geç kalınmış olunabilir. Anne ve babalar bu anlamda rol model olma noktasında söylem ve fiil ikilemini çocuklarına yaşta biliyorlar bir taraftan Sigaranın zararlarını anlatan anne-babalar öte tarafta sigara içiyorlarsa bu ciddi manada çocuğun hafızasında problem teşkil etmektedir” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler