Öğrenci dostu üniversite

Rektör Saraç, köklü bir geçmişi olan üniversitenin öğretim üyesi, yeterlilik ve sayı Avrupa standartlarını yakaladığını söyledi.

Öğrenci dostu üniversite

DÜ Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Öğrenci dostu üniversite olarak her türlü sıkıntılarında öğrencilerin yanında olduklarını, kayıt için il dışından gelen öğrencileri terminalde karşıladıklarını anlattı. Saraç, kurdukları merkezde öğrencilerin kayıt işlemlerini 3-5 dakika gibi kısa bir sürede tamamlandıklarını belirtti.

DİCLE ÜNİVERSİTESİ

Öğrencilerin sosyal aktivitelere katılımına çok önem verdiklerini, bu amaçla da kayıt sırasında öğrencilerin hangi tür aktivitelere katılmak istediklerini belirlediklerini aktaran Saraç, öğrencilere uyum etkinlikleri düzenlediklerini, hem üniversite hem şehir tanıtımı için çeşitli gezi ve aktiviteler yaptıklarını vurguladı.

Tüm bu etkinliklerle uzaktan gelen öğrencilerin yabancı bir ortama gelmenin verdiği ürkekliği üzerinden attığına dikkat çeken Saraç, "Diyarbakır kültür, medeniyet ve tarih şehri. 33 medeniyete ev sahipliği yapmış, inanç turizmi açısından dünyada nadir bulunan şehirler arasında" diye konuştu.

KENTİN GÜZELLİKLERİ

Öğrencilere Diyarbakır'ın güzelliklerini tanıtmak amacıyla etkinlikler düzenlediklerini, kentent tarihi ve turisttik mekanları gezdirdiklerini anlatan Saraç, 27 bin dönüm alanda kurulu çok geniş bir kampüse de sahip olduklarına dikkat çekti.

Saraç, kültürel ve bilimsel faaliyetler için 80'inin üzerinde kulüp olduğunu, bu sayede öğrencilerin ulusal ve uluslararası düzeyde etkinlik düzenleyebildiğini kaydetti.

ÖĞRENCİ SAYISI 26 BİN

Saraç, bu yıl 7 bin yeni öğrencinin kaydı yapılacağını, 4 yıl önce 13 bin 500 olan öğrenci sayısını 26 bine ulaştığını söylerdi.

"Öğrencilerde yeni bir şehre gelmenin çekingenliği oluyor. 'Acaba nereye gidiyoruz' diye bazen negatif bir medya imajı da olabiliyor. Ama geldikten sonra çok farklı bir tablo ile karşılaşıyorlar. Çok rahat, samimi, kucaklayıcı bir ortam buluyorlar. Çok mutlu olduklarını ifade ediyorlar. Daha sonra burada kalmak isteyenler oluyor. Kariyerleri üniversitemizde devam ettirmek isteyen çok sayıda öğrencimiz var" diye konuşan Saraç, Diyarbakır'ın huzurlu bir kent olduğunu vurguladı.

Kaynak: Diyarbakır Söz