Nil Koleji, Cambridge sınavlarına Todays Zaman ile hazırlanıyor

Diyarbakır’da faaliyet gösteren Özel Nil İlköğretim Okulu 4, 5 ve 6. sınıf öğrencileri, Cambridge Üniversitesi’nin ESOL sınavlarına ‘Todays Zaman’ okuyarak hazırlanıyor.

Nil Koleji, Cambridge sınavlarına Todays Zaman ile hazırlanıyor

Öğrenciler, İngilizcenin sevdirilmesi, öğrenilen konuların pekiştirilmesi amacıyla her gün İngilizce gazete okuyor.

Son yıllarda yaptığı çalışmalarla yabancı dil eğitiminde Diyarbakır’ın en önemli merkezlerinden biri olmayı başaran Özel Nil Koleji, dönem başından bu yana ders materyali olarak ‘Todays Zaman’ı kullanıyor. Okulun İngilizce öğretmenlerinden Catherin Poul, “Şimdiye kadar çok farklı seviyedeki okullarda çalıştım; fakat Nil Koleji çok farklı. İngilizce günlük bir gazetenin ders materyali olarak kullanılması ve Avrupa Dil Pasaportu çerçevesinde öğrencilerin bu çalışmalarını sunum olarak bizlere anlatabilmesinden kıvanç duydum. Bu çalışmanın tüm okullarda yaygınlaşması öğrencilere fayda sağlayacaktır.” dedi.

CAMBRİDGE SINAVLARI

Kolejin müdür yardımcısı Recep Kepenek de Todays Zaman'ın öğrencilerinin seviyelerine göre hazırlandığını, ekinde bulmacalar, fıkralar, hikayeler ve masallar bulunduğunu belirtti. Kepenek, öğrencilerin kendileri için hazırlanan bu eki okurken hem İngilizce birikimlerini artırdığını, hem de vakitlerini verimli bir şekilde değerlendirdiğini kaydetti.

Nil Koleji Müdürü Ali Pehlivan ise anasınıfında itibaren çocuklara dil eğitimi verdiklerini söyledi. Pehlivan, tiyatrolarla, dramalarla, hikâye ve masal okuma yarışmalarıyla öğrencilerin İngilizceye ilgisini artırdıklarını ve pratik yapmalarını sağladıklarını dile getirdi.

Öğrencilerin Cambridge Üniversitesi’nin ESOL sınavlarına hazırlandığını anlatan İngilizce öğretmeni Burhan Demir, amaçlarını şöyle özetledi: “Dört temel beceri olan reading, listening, speaking ve writing (Okuma, dinleme, konuşma ve yazma) konularında öğrencilerimizle çalışmaktayız. Öğrencilerimiz eğlenerek İngilizce öğreniyorlar. İngilizce gazetenin öğrencilerin hayatına girmesi işimizi kolaylaştırıyor. Uluslararası sınavlara hazırlanırken çocukların ilgileri canlı tutuluyor.”

Kaynak: Diyarbakır Söz