Kim ne dedi?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda kıyafet serbestliği sağlayan yönetmeliği yayımlanmasının ardından eğitim alanında hizmet veren sendikalar konuya ilişkin görüşlerini açıkladı.

Kim ne dedi?

OLUMLU AMA YETERSİZ!

Eğitim-Bir-Sen Genel Sekreteri Ahmet Özer, öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmelikte yapılan değişiklikleri özgürlükler kapsamında olumlu ve önemli bulduklarını, ancak yetersiz gördüklerini bildirdi.

Özer, yazılı açıklamasında, kız öğrencilerin sadece ortaokul ve liselerde seçmeli Kur'an-ı Kerim derslerine başörtülü olarak girebilmeleri, diğer derslerde ise başlarını açmak zorunda bırakılmalarının, daha önce olduğu gibi, öğrencileri psikolojik olarak olumsuz etkileyeceğini ifade eti.

EĞİTİM-İŞ KARŞI ÇIKTI

 

Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, ''Yeni yönetmeliğin amaçlar maddesinde, yürürlükten kaldırılan eski yönetmeliğin amaçlar maddesinde yer alan 'Atatürk İnkılap ve ilkelerine uygun, uygar, aşırılıklara kaçmayan ve sade bir kılık kıyafet' hedefi yer almamaktadır. Yönetmelik bu haliyle AKP'nin okullardan sistematik olarak Atatürk'ü silme politikalarının devamı niteliğindedir'' iddiasında bulundu.

EĞİTİM-SEN, DİNİ ÖNE ALDI

Eğitim Sen'den yapılan yazılı açıklamada, okullarda dini yaşam tarzını yaygınlaştıran, gelişme çağındaki çocukların psikolojisini olumsuz etkileyecek dinsel simgelerin kesinlikle kullanılmaması gerektiği vurgulandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz