"İmam hatipler, siyasi polemik konusu yapılmamalı"

Bekiroğlu, "İmam hatip okulları meselesinin, siyasi düzlemde konuşulmaması, siyasi polemik meselesi haline getirilmemesi gerekiyor. Bize göre, eğitim düzleminde konuşulması gereken bir mevzudur. Bunun hem çocuklarımıza faydası olacak hem okullarımıza hem ülkemize." dedi.

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Genel Başkanı Halit Bekiroğlu,, hazırladıkları "Gazetelerde İmam Hatiplere Bakış 2018" raporunu,  değerlendirerek, eğitim meselesinin uzun yıllardır Türkiye'nin önemli gündem maddelerinden biri olduğunu, dernek olarak eğitim ve kültür alanındaki eksiklikleri tespit etmek ve çözüm önerileri üretmek ve sunmak için çalışmalar yürüttüklerini anlattı.

"Ayrımcı dil ile çocuklarımız rencide ediliyor"

Halit Bekiroğlu, imam hatip meselesinin siyasi düzlemde konuşulmaması, siyasi polemik meselesi haline getirilmemesi gerektiğinin altını çizerek, "Bize göre siyasi düzlemde konuşulması gereken bir mevzu olmaktan çok, eğitim düzleminde konuşulması gereken bir mevzudur. Bunu bu düzlemde konuştuğumuzda çocuklarımızın niteliğini, okullarımızın niteliğini, eğitim sistemimizin daha iyiye gitmesini konuşmuş olacağız. Bunun hem çocuklarımıza faydası olacak hem okullarımıza hem ülkemize faydası olacak." diye konuştu.

"Medyada olumsuz haberlerin azımsanmayacak bir kısmında, maalesef saygı sınırlarını aşan, nezaket sınırlarını aşan bir dil var. Biz buna ayrımcı dil diyoruz." ifadesini kullanan Bekiroğlu, bu dil aracılığıyla çocukların, velilerin rencide olduğunu, okulların imaj açısından yıpratıldığını, bunun da hiç kimseye faydası olmadığını söyledi.

Bekiroğlu, "İdeolojik olarak, siyasi olarak, dünya görüşü olarak nasıl düşünürsek düşünelim ama bu ülkenin çocuklarının rencide edilmesinin, fen lisesindeki, meslek lisesindeki ya da sağlık, spor liselerindeki çocuklar gibi imam hatip liselerindeki çocukların da rencide edilmesinin hiç kimseye faydası yok." dedi.

 - "Siyasi düzlemde tartışılması, cepheleşmeye neden olur"

İmam hatiplerin siyasi düzlemde tartışılmasının cepheleşmelere neden olabileceğine dikkat çeken Halit Bekiroğlu, medya, STK, siyasetçiler, bürokratlar ve akademisyenlerin bu konuda daha duyarlı olması gerektiğini ifade etti.

İmam hatipleri savunurken, bütünüyle diğer okullardan apayrı ve adeta kendi gettosunda okullar gibi göstermeyen bir dile ihtiyaç olduğunu vurgulayan Bekiroğlu, bunun da bir tür ayrımcılığa dönüşebildiğini söyledi. Bekiroğlu, "Savunmayı doğru yapmazsanız, tersinden bir ayrımcılık gibi algılanabilir. Dolayısıyla dil, üslup çok önemli." dedi.

Eğitim sistemi ve okulları olumlu örnekler üzerinden el almaları konusunda medya ve kamuoyuna öneride bulunan Bekiroğlu, bunun ülke açısından daha faydalı olacağını belirtti.

- "İslam dünyasına sunabileceğimiz en iyi eğitim modeli"

Genel Başkan Bekiroğlu, "Bu raporu hazırlarken, farklı kesimlerden, farklı yaşam tarzlarından, farklı eğilimlerden, farklı meşreplerden, mezheplerden ve farklı siyasi eğilimlerden insanların çocuklarını bu okullara gönderdiklerini tespit ettik. Türkiye'de bu anlamda imam hatiplerde değişik renkler var. Adeta bir ortak paydaya dönüşme şansı ve fırsatı varken, siyasetçiler olarak, medya olarak, STK'lar olarak, kullandığımız dil ile farkında olmadan böyle güzel, ortak paydamıza zarar verebiliriz." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler